Depășirea barierelor lingvistice la locul de muncă: Sfaturi cheie pentru vorbitorii de limba engleză care nu sunt vorbitori nativi

Depășirea barierelor lingvistice la locul de muncă: Sfaturi cheie pentru vorbitorii de limba engleză care nu sunt vorbitori nativi

Publicat pe: 7 mar. 2023 Autor: Juraj S.

Locul de muncă a devenit din ce în ce mai globalizat și mai divers, cu oameni din diferite structuri culturale și lingvistice care se reunesc pentru a colabora și a lucra pentru un obiectiv comun. În timp ce această diversitate poate aduce perspective și abordări unice pentru rezolvarea problemelor, ea poate crea, de asemenea, provocări de comunicare pentru persoanele care nu sunt vorbitoare native de limba engleză.

Barierele lingvistice pot îngreuna comunicarea eficientă a persoanelor care nu sunt vorbitoare native de limba engleză cu colegii, managerii și clienții, ceea ce duce la înțelegeri greșite și potențiale conflicte. În plus, barierele lingvistice pot avea un impact asupra performanței la locul de muncă, ceea ce face dificilă finalizarea sarcinilor și atingerea obiectivelor profesionale.

Cu toate acestea, cu strategiile și instrumentele potrivite, vorbitorii de limba engleză non-nativi pot depăși aceste bariere lingvistice și își pot îmbunătăți abilitățile de comunicare la locul de muncă. Această postare pe blog își propune să ofere consiliere și îndrumări practice pentru vorbitorii non-nativi de limba engleză pentru a-i ajuta să depășească barierele lingvistice și să obțină succes la locul de muncă.

.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți competențele lingvistice, să construiți relații cu colegii sau să vă îmbunătățiți performanțele la locul de muncă, această postare pe blog vă va oferi informații valoroase pentru a vă ajuta să depășiți barierele lingvistice și să reușiți la locul de muncă.

Îmbunătățiți-vă cunoștințele de limba engleză

Să începem cu începutul: îmbunătățirea cunoștințelor de limba engleză este cea mai eficientă modalitate de a depăși barierele lingvistice la locul de muncă. Există multe modalități de a vă îmbunătăți competențele lingvistice, inclusiv urmând cursuri, utilizând aplicații de învățare a limbilor străine, vizionând emisiuni TV și filme în limba engleză, călătorind sau locuind în străinătate și exersând cu vorbitori nativi de limba engleză. Învățarea unei limbi străine necesită timp și dedicare, dar beneficiile pot fi semnificative, nu numai la locul de muncă, ci în multe domenii ale vieții dumneavoastră. Vorbirea altor limbi vă va lărgi orizontul și vă va ajuta să înțelegeți alte culturi și moduri de viață, ceea ce, la rândul său, o va îmbogăți pe a dumneavoastră. Pentru mai multe sfaturi și informații despre cum vă puteți dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză la locul de muncă, accesați blogpostul nostru despre cum să vă îmbunătățiți engleza de afaceri. Odată ce vă simțiți încrezător în abilitățile dvs. de bază în limba engleză, ați putea dori să obțineți o certificare în limba engleză, deoarece aceasta este o resursă valoroasă pe piața globalizată a muncii - pentru resurse despre ce tip de certificare vi se potrivește, consultați blogpostul nostru despre alegerea certificării potrivite pentru cariera dumneavoastră. În cele din urmă, pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru examenul de certificare, consultați acest blogpost pentru a devein complet pregătit pentru examenul de limba engleză.

. Nu vă fie teamă să cereți clarificări Pe măsură ce intrați într-un mediu de lucru internațional, s-ar putea să vă confruntați cu situații în care simțiți că nu înțelegeți bine fie un context lingvistic, social sau cultural. Dacă nu înțelegeți ceva, nu vă fie teamă să cereți clarificări. Întotdeauna este mai bine să cereți clarificări decât să faceți presupuneri și să înțelegeți greșit ceea ce vi se comunică - acest lucru ar putea crea neînțelegeri și la persoana cu care vorbiți și ar putea provoca diferite tipuri de conflicte. Cereți-le politicos colegilor sau supervizorului dvs. să clarifice sau să repete ceea ce au spus sau să explice într-un mod diferit. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să înțelegeți ceea ce se comunică, dar va arăta, de asemenea, că sunteți interesat de conversație și că sunteți dispus să învățați. Exemple de clarificări politicoase:
  • Îmi pare rău că vă întrerup, dar nu am înțeles bine. Puteți să repetați, vă rog? (I’m sorry to interrupt, but I didn’t quite catch that. Can you please repeat?)
  • Vreau să mă asigur că am înțeles complet. Puteți confirma, vă rog, că ceea ce ați spus a fost....(I want to make sure I understand that completely. Can you please confirm that what you said was….)
  • Scuzați-mă, nu sunt sigur că am înțeles corect. Ați putea, vă rog, să explicați din nou în termeni mai simpli? (Excuse me, I’m not sure I understood that correctly. Could you please explain it again in simpler terms?)

Citește și scrie în limba engleză

Căutarea și scrierea în limba engleză vă poate ajuta, de asemenea, să vă îmbunătățiți competențele lingvistice. Citirea de cărți, ziare și reviste în limba engleză vă poate ajuta să vă familiarizați cu limba și să vă îmbunătățiți vocabularul. Scrisul în limba engleză vă poate ajuta să exersați gramatica și structura propozițiilor. Puteți începe cu simple e-mailuri către colegi sau cu redactarea unor rapoarte scurte. Încorporarea limbii engleze în viața profesională de zi cu zi vă va ajuta să o transformați într-o parte naturală a fișei postului dumneavoastră - acesta este, de asemenea, cel mai simplu mod de a vă îmbunătăți treptat limba engleză, deoarece se va întâmpla automat pe măsură ce o exersați în mod regulat. Iată câteva sfaturi de top pentru a exersa cititul și scrisul în limba engleză:

  • Citiți în mod regulat și pe larg pentru a îmbunătăți vocabularul și înțelegerea
  • Practicați tehnici active de lectură, cum ar fi sublinierea și rezumatul
  • Utilizați sugestii de scriere pentru a exersa abilitățile de scriere
  • Cercetați feedback-ul primit de la profesori, tutori sau parteneri de limbă pentru a vă îmbunătăți abilitățile de scriere

Pentru a citi și mai multe sfaturi elaborate, pentru exersarea cititului și scrisului, consultați acest blogpost despre tehnici de studiu eficiente.

.

Găsește un partener de schimb lingvistic sau un tutore

Găsirea unui partener de schimb lingvistic poate fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți competențele lingvistice și de a depăși barierele lingvistice la locul de muncă. Un partener de schimb lingvistic este o persoană care vorbește limba pe care încercați să o învățați și care este interesată să vă învețe limba. Puteți exersa vorbind unul cu celălalt și puteți obține feedback cu privire la competențele dumneavoastră lingvistice. Aceasta poate fi o modalitate distractivă și eficientă de a vă îmbunătăți competențele lingvistice și de a construi relații cu colegii. Dacă nu reușiți să găsiți un partener lingvistic potrivit, ați putea lua în considerare în schimb un tutore personal. Pentru a avea un proces de învățare de succes, este esențial să găsiți un meditator care să vă ofere îndrumare și sprijin și care să înțeleagă nevoia dumneavoastră de a vă îmbunătăți limba engleză în situații de afaceri. Instruirea personalizată poate fi utilă pentru a primi un feedback care să vă motiveze și să vă mențină pe drumul cel bun, pentru a corecta eventualele greșeli de gramatică și pronunție și pentru a vă ajuta să vă stabiliți obiective de învățare (pentru sfaturi despre cum să vă îmbunătățiți gramatica limbii engleze, consultați blogpostul nostru despre greșeli gramaticale comune).

Dacă vă decideți să găsiți un meditator local, site-urile de meditații vă vor permite să căutați în mod specific pentru nevoile dumneavoastră, de exemplu meditații engleză Iași sau cursuri engleză București. În acest fel, veți putea găsi un tutore care vă poate ajuta cu nevoile dvs. specifice. Dacă doriți să aflați mai multe despre modul în care un tutore vă poate ajuta să vă îmbunătățiți cunoștințele de limbă, accesați blogpostul nostru despre beneficiile meditațiilor individuale de engleză.

.

Asistați la cursuri sau ateliere de limbi străine

Asistarea la cursuri sau lecții de limbi străine poate fi, de asemenea, o modalitate eficientă de a vă îmbunătăți competențele lingvistice. Multe companii oferă cursuri sau lecții de limbi străine pentru vorbitorii non-nativi de limba engleză. Aceste cursuri pot oferi o învățare structurată și vă pot ajuta să vă îmbunătățiți competențele lingvistice într-un cadru mai formal. De asemenea, ele pot oferi o oportunitate de a cunoaște alți vorbitori de limba engleză care nu sunt nativi și de a construi o rețea de sprijin. Pentru a găsi un curs de limbi străine local, aproape de locul în care locuiți și lucrați, căutați cuvinte cheie precum Curs de engleză Cluj sau Lecții de engleză Brașov.

Fiți atenți la diferențele culturale

Diferențele culturale pot contribui, de asemenea, la apariția barierelor lingvistice la locul de muncă. Este posibil ca persoanele care nu sunt vorbitori nativi de limba engleză să nu fie familiarizate cu anumite expresii, argou sau referințe culturale pe care le folosesc vorbitorii nativi de limba engleză. În plus, diferite culturi vor avea norme diferite atât în ceea ce privește cultura de lucru, cât și relațiile interpersonale și ceva la fel de simplu ca ceea ce vorbiți la prânz. Ca urmare, comunicarea poate fi mai dificilă. Pentru a depăși aceste bariere, este important să fiți atenți la diferențele culturale și să vă faceți timp pentru a le explica, dacă este necesar. Din nou, dacă nu sunteți sigur de ceva ce a vrut să spună sau a făcut membrul echipei, managerul sau clientul dumneavoastră, rugați-i să vă explice și faceți tot posibilul să nu faceți presupuneri înainte ca situația să fie clarificată.

Acestea sunt câteva exemple de culturi de lucru diferite:

Stilul de comunicare: În unele culturi, este preferată comunicarea directă, în timp ce în altele, comunicarea indirectă este mai frecventă. De exemplu, în unele culturi, poate fi considerat nepoliticos să vorbești direct și asertiv, în timp ce în altele este încurajată directețea.

Sensul timpului: Diferitele culturi au percepții diferite ale timpului. De exemplu, în unele culturi, punctualitatea este foarte apreciată, în timp ce în altele, întârzierea de câteva minute este acceptabilă. Acest lucru poate duce la neînțelegeri și conflicte la locul de muncă, în special atunci când se programează întâlniri sau programări.

Echilibrul dintre viața profesională și cea personală: Echilibrul dintre viața profesională și cea personală nu este privit în totalitate la fel în întreaga lume. De exemplu, unele culturi acordă prioritate echilibrului dintre viața profesională și cea privată și pot părăsi mai devreme locul de muncă pentru a se ocupa de angajamentele personale, în timp ce în alte culturi, munca este considerată prioritatea principală.

Spațiu personal: Spațiul personal poate varia de la o cultură la alta, unele culturi prețuind spațiul personal, iar altele se simt bine în condiții de proximitate. Acest lucru poate afecta interacțiunile cu colegii și clienții, în special în timpul ședințelor sau atunci când salutați pe cineva.

Procesul de luare a deciziilor: Unele culturi apreciază deciziile individuale, în timp ce altele preferă deciziile de grup. Acest lucru poate avea un impact asupra dinamicii echipei și a colaborării la locul de muncă.

Codul vestimentar: Culturi diferite au standarde diferite pentru codul vestimentar. Unele culturi preferă o ținută mai formală la locul de muncă, în timp ce altele pot fi mai relaxate. Acest lucru poate duce la neînțelegeri și conflicte la locul de muncă, în special atunci când se lucrează cu colegi din medii culturale diferite.

Construiți relații cu vorbitori nativi

Pe tema diferențelor culturale, construirea de relații cu persoane de alte naționalități, inclusiv cu vorbitori nativi de limba engleză, poate fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți abilitățile lingvistice și de a depăși barierele lingvistice la locul de muncă. Încercați să construiți relații cu colegii cu care trebuie să vorbiți în limba engleză și vorbiți cu ei în mod regulat. Acest lucru vă va ajuta să vă exersați competențele lingvistice și să vă simțiți mai confortabil vorbind în limba engleză. Construirea de relații vă poate ajuta, de asemenea, să vă creați o rețea de sprijin și să vă simțiți mai confortabil la locul de muncă, ceea ce face ca neînțelegerile și situațiile stânjenitoare să fie mai puțin probabile.

Alte sfaturi despre cum să depășiți barierele lingvistice la locul de muncă:

Acum că am acoperit câteva dintre eforturile fundamentale pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți abilitățile sociale și profesionale la locul de muncă internațional, vom trece în revistă câteva eforturi suplimentare pe care le puteți face pentru a încorpora conștientizarea globală, culturală și lingvistică în performanța dvs. la locul de muncă.

Vorbiți încet și clar

Să vorbiți încet și clar poate ajuta vorbitorii non-nativi de limba engleză să înțeleagă ceea ce se spune. Atunci când vorbiți, încercați să folosiți un limbaj simplu și evitați să folosiți cuvinte sau fraze complexe care pot fi dificil de înțeles. Nu vă grăbiți atunci când vorbiți și faceți pauze din când în când pentru a permite celorlalți să pună întrebări sau să ofere feedback.

Practicați ascultarea activă

Ascultarea activă este o abilitate importantă pentru o comunicare eficientă la locul de muncă. Ascultarea activă presupune concentrarea deplină asupra a ceea ce se spune, înțelegerea mesajului și oferirea de feedback. Este important să ascultați în mod activ colegii și supervizorii pentru a vă asigura că înțelegeți ceea ce se comunică. Puteți, de asemenea, să puneți întrebări sau să oferiți feedback pentru a arăta că sunteți implicat și interesat de conversație.

Aveți încredere în dumneavoastră

Este important să aveți încredere în dumneavoastră și în abilitățile dumneavoastră, chiar dacă nu sunteți vorbitor nativ de limba engleză. Nu lăsați barierele lingvistice să vă împiedice să vă atingeți obiectivele la locul de muncă. Amintiți-vă că fiecare are puncte forte și puncte slabe diferite, iar competențele lingvistice reprezintă doar un aspect al abilităților dumneavoastră profesionale. Dacă vă confruntați cu bariere lingvistice, nu vă temeți să discutați cu superiorul sau colegii dumneavoastră despre modalitățile de îmbunătățire a abilităților de comunicare.

Să profitați de mijloacele de comunicare

În cele din urmă, pentru a depăși barierele lingvistice la locul de muncă, ceea ce aveți nevoie cel mai mult este o bună comunicare - și nu este nicio rușine să folosiți orice resurse vă sunt disponibile, pentru a obține cea mai bună comunicare posibilă. Iată două instrumente esențiale pentru a vă îmbunătăți performanța:

Îmbunătățiți-vă mesajul cu elemente vizuale

Ajutoarele vizuale pot fi o modalitate eficientă de a depăși barierele lingvistice la locul de muncă. De exemplu, utilizarea de imagini, grafice sau diagrame pentru a explica un concept poate ajuta la clarificarea informațiilor și le poate face mai ușor de înțeles. Dacă prezentați informații, utilizarea mijloacelor vizuale poate ajuta publicul să urmărească și să înțeleagă informațiile pe care le prezentați.

Utilizați tehnologia în avantajul dumneavoastră

Există multe instrumente tehnologice disponibile care pot ajuta persoanele care nu sunt vorbitoare native de limba engleză să depășească barierele lingvistice la locul de muncă. De exemplu, software-ul de traducere poate ajuta la traducerea comunicării scrise sau vorbite în limba dvs. maternă, facilitând astfel înțelegerea. Software-ul de recunoaștere a vorbirii poate ajuta la transcrierea limbajului vorbit în text, ceea ce poate fi util pentru vorbitorii non-nativi care pot avea dificultăți în înțelegerea limbajului vorbit.

Concluzie

În concluzie, depășirea barierelor lingvistice la locul de muncă poate fi o provocare, dar nu este imposibil. Persoanele care nu sunt vorbitoare de limba engleză ca limbă maternă pot folosi o varietate de strategii pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare, pentru a construi relații cu colegii și pentru a reuși la locul de muncă. Prin îmbunătățirea abilităților lingvistice, utilizarea de mijloace vizuale, luarea în considerare a diferențelor culturale, construirea de relații cu vorbitorii nativi și menținerea unei atitudini pozitive și perseverente, vorbitorii non-nativi de limba engleză pot depăși barierele lingvistice și își pot atinge obiectivele profesionale.