Învățarea limbii engleze pentru copii - Sfaturi și trucuri

Învățarea limbii engleze pentru copii - Sfaturi și trucuri

Publicat pe: 9 feb. 2023 Autor: Juraj S.

Engleza este o limbă extrem de utilă, iar expunerea la ea de la o vârstă fragedă facilitează învățarea și oferă multe avantaje în creștere. Cu toate acestea, predarea limbii engleze copiilor poate fi o sarcină dificilă, mai ales pentru cei care nu sunt ei înșiși vorbitori nativi. Cheia succesului în predarea limbii engleze copiilor constă în a face ca procesul de învățare să fie distractiv, atractiv și eficient. Această postare pe blog va oferi sfaturi și ponturi practice pentru profesori și părinți cu privire la modul de predare a limbii engleze copiilor mici.

Dacă doriți să angajați un meditator care să vă ajute copilul în procesul de învățare, aceasta este, de asemenea, o modalitate excelentă de a stimula învățarea și încrederea copilului dumneavoastră. Fie că aveți nevoie de un meditator de engleză în București sau de un profesor de engleză în Iași, site-urile dedicate meditațiilor vă vor permite să căutați meditatori aproape de locul în care locuiți.

Începând cu elementele de bază, cum ar fi vocabularul și gramatica, și încorporând activități distractive și captivante, cum ar fi jocurile și poveștile, îi poate ajuta pe copii să își dezvolte abilitățile de limba engleză. În plus, utilizarea de ajutoare vizuale, încurajarea conversației și crearea unui mediu de învățare pozitiv pot ajuta copiii să se simtă mai încrezători și mai motivați în învățarea lor. Învățarea independentă și recompensarea progresului pot fi, de asemenea, factori importanți pentru a-i ajuta pe copii să își continue educația în limba engleză. De-a lungul acestei postări pe blog, vom explora fiecare dintre aceste sfaturi și trucuri mai în detaliu pentru a vă oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a începe călătoria de învățare a copilului dumneavoastră.

Păstrați simplitatea și începeți cu elementele de bază

.

Când predați engleza copiilor, este important să păstrați lecțiile simple, concise și ușor de înțeles. Evitați să folosiți un vocabular sau structuri gramaticale complexe și concentrați-vă în schimb pe construirea unei baze solide de abilități de bază. Păstrarea lecțiilor simple și ușor de înțeles poate ajuta copiii să se simtă mai puțin copleșiți și mai încrezători în abilitățile lor de limba engleză.

Când sunteți la început, dați-i copilului câteva sarcini și obiective de învățare simple, de bază. Învățați cuvinte din vocabularul de bază legate de subiecte de zi cu zi, cum ar fi numerele, culorile, formele și subiecte comune. Aceste cuvinte vor servi ca elemente de bază pentru un vocabular și o gramatică mai avansată.

Un sfat util este să folosiți imagini, povești și cântece pentru a-i ajuta pe copii să asocieze cuvintele noi cu concepte semnificative.

Mai jos sunt câteva idei de sarcini simple și obiective de învățare pentru a începe:

 • Învățați-i 4-5 cuvinte de bază pe zi legate de rutina zilnică, cum ar fi periuță de dinți, micul dejun sau pantofi.
 • Învățați-i alfabetul în limba engleză și cereți-i copilului să numească un animal care începe cu fiecare literă
 • Învățați-i structurile de bază ale propozițiilor, cum ar fi "Sunt fericit" sau "Îmi place înghețata"
 • Arătați-le videoclipuri, filme și cântece în limba engleză și vorbiți despre poveștile din ele
 • Consultați împreună cărți ilustrate și rugați copilul să își amintească o pagină din ziua precedentă

Fă-o distractivă

Copiii sunt mai predispuși să fie implicați în procesul de învățare dacă se distrează. Încorporați activități bazate pe joc, cum ar fi jocuri, cântece și povești, în lecțiile dvs. pentru a vă menține copilul interesat și motivat. De exemplu, puteți juca jocuri de construire a vocabularului care să ajute copiii să exerseze cuvinte noi. De asemenea, puteți folosi cântece și povești pentru a consolida vocabularul și structurile gramaticale într-un mod distractiv și atractiv.

Iată câteva sugestii de activități distractive pe care să le folosiți în timpul lecțiilor de limba engleză:

 • Jocul de rol: Puneți copilul să joace diferite scenarii, cum ar fi să comande mâncare la un restaurant sau mersul la medic.
 • Povestiri: Încurajați-i pe copii să își spună propriile povești sau să joace povești într-un mod distractiv și interactiv.
 • Muzică și cântece: Utilizați cântece și rime pentru a-i ajuta pe copii să învețe vocabularul și gramatica într-un mod distractiv și memorabil.
 • Meșteșuguri și proiecte: Puneți copilul să își creeze propriile proiecte, cum ar fi realizarea unui album sau un poster, pentru a ajuta la consolidarea vocabularului și a gramaticii.
 • Vânătoarea de comori: Creați un joc de vânătoare de comori, cu indicii scrise în limba engleză, pentru a-i ajuta pe copii să-și exerseze vocabularul și gramatica într-un mod distractiv și interactiv.

Utilizați ajutoare vizuale

Copiii sunt persoane care învață vizual, așa că utilizarea de ajutoare vizuale, cum ar fi cartonașe, postere și filme sau videoclipuri, poate ajuta la consolidarea vocabularului și la îmbunătățirea retenției memoriei. Ajutoarele vizuale îi pot ajuta, de asemenea, pe copii să înțeleagă mai ușor semnificația și utilizarea cuvintelor noi din vocabular. De exemplu, puteți utiliza cartonașe pentru a-i ajuta pe copii să învețe cuvinte noi din vocabular, iar apoi îi puteți chestiona cu privire la cuvintele respective pentru a le consolida înțelegerea.

Utilizarea mijloacelor vizuale este, de asemenea, o modalitate excelentă de a face lecțiile de engleză distractive și interactive pentru copii. Iată câteva exemple de ajutoare vizuale care pot fi folosite în predarea limbii engleze pentru copii:

 • Cartonașe: Folosiți cartonașe cu imagini și cuvinte pentru a-i ajuta pe copii să învețe cuvinte noi și să-și exerseze vocabularul.
 • Postere și ilustrații: Folosiți postere și ilustrații pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă noul vocabular și gramatică și pentru a face lecțiile mai atractive din punct de vedere vizual.
 • Clipuri video: Folosiți clipuri video scurte, cum ar fi desene animate, pentru a-i ajuta pe copii să-și exerseze abilitățile de ascultare și vorbire și pentru a consolida vocabularul și gramatica.
 • Infografice: Folosiți infografice pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă informații complexe, cum ar fi regulile gramaticale sau conjugarea verbelor, într-un mod atractiv din punct de vedere vizual.
 • Fotografii și imagini: Folosiți fotografii și imagini pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă cuvinte noi de vocabular, concepte și idei și pentru a face lecțiile mai atractive.
 • Placi interactive: Folosiți tablouri interactive pentru a crea lecții și activități interactive, cum ar fi chestionare și jocuri, pentru a-i menține pe copii implicați și motivați.

Încurajați conversația

Încurajarea conversației este o parte importantă pentru a-i ajuta pe copii să își dezvolte abilitățile de vorbire și de ascultare. Vă puteți angaja într-o conversație cu copilul dumneavoastră despre subiecte care îl interesează și îl puteți încuraja să pună întrebări și să își împărtășească gândurile și opiniile. Este o idee bună să folosiți situații din viața reală pentru a exersa conversații care sunt familiare copilului.

Câteva modalități de încurajare a conversației în limba engleză cu copilul:

 • Furnizați oportunități pentru a vorbi: Oferiți-i copilului oportunități ample de a-și exersa abilitățile de vorbire, cum ar fi prin jocuri de rol, dezbateri și prezentări.
 • Creați un mediu sigur și de susținere: Încurajați copilul să vorbească prin crearea unui mediu sigur și de susținere, în care se simte confortabil să facă greșeli și să încerce lucruri noi.
 • Puneți întrebări deschise: Puneți întrebări deschise care încurajează copilul să își împărtășească gândurile și opiniile, mai degrabă decât întrebări simple de tip da sau nu.
 • Încurajați copilul să pună întrebări: Încurajați-i pe copii să pună întrebări și să-și exprime curiozitatea, ajutându-i să-și dezvolte încrederea în vorbire.
 • Utilizați scenarii din viața reală: Folosiți scenarii din viața reală și experiențe de zi cu zi, de exemplu atunci când mergeți la cumpărături sau mâncați în oraș, pentru a-l ajuta pe copil să-și exerseze abilitățile de vorbire.

Crearea unui mediu de învățare pozitiv

Crearea unui mediu de învățare pozitiv este esențială pentru succesul unui copil în învățarea limbilor străine. Încurajarea copilului dumneavoastră, oferirea unui feedback pozitiv și crearea unei atmosfere de susținere care încurajează creativitatea și experimentarea îl poate ajuta să se simtă mai încrezător în abilitățile sale de limba engleză și mai motivat să continue să învețe.

Acestea sunt câteva sfaturi despre cum să creați un mediu de învățare pozitiv pentru copilul dvs.

 • Încurajați o creștere a mentalității și a gândirii: Încurajați-i pe copii să vadă greșelile ca pe niște oportunități de creștere și încurajați o mentalitate de creștere prin lăudarea efortului în detrimentul abilităților.
 • Încurajați un sentiment de comunitate: Încurajarea cooperării cu alți copii, poate ajuta copilul să rămână motivat. Dacă doriți să vă înscrieți copilul la o clasă de engleză aproape de locul în care locuiți, puteți să le căutați online, căutând clase sau lecții de engleză "orașul dumneavoastră" (de exemplu, clasa de engleză Cluj sau lecții de engleză Brașov).
 • Încurajați creativitatea și curiozitatea: Încurajați-i pe copii să se exprime în mod creativ, să pună întrebări și să își urmărească interesele și pasiunile.
 • Creați un mediu sigur și de susținere: Creați un mediu sigur și de susținere în care copilul să se simtă confortabil făcând greșeli și cerând ajutor.
 • Celebrați succesul și progresul: Sărbătoriți succesele și progresele copiilor, mari sau mici, și recunoașteți munca și efortul lor.
 • Personalizați învățarea: Personalizați învățarea prin adaptarea activităților și materialelor la nevoile și interesele individuale ale fiecărui copil.
 • Încurajați o atitudine pozitivă față de învățarea limbii: Încurajați copilul să vadă învățarea limbii ca pe o experiență distractivă și plăcută și ajutați-l să vadă valoarea și importanța învățării limbii engleze.

Încurajați învățarea independentă

Încurajarea învățării independente este o parte importantă pentru a-i ajuta pe copii să își dezvolte abilitățile lingvistice. Vă puteți încuraja copilul să exploreze și să descopere limba engleză pe cont propriu, de exemplu, citind cărți în limba engleză, vizionând videoclipuri în limba engleză și ascultând înregistrări audio în limba engleză. Învățarea independentă îi poate ajuta pe copii să își dezvolte vocabularul, să își exerseze abilitățile de citire și de ascultare și să își dezvolte înțelegerea limbii engleze. Oferindu-i copilului un sentiment de proprietate asupra procesului de învățare, este mai probabil ca acesta să rămână motivat și dedicat progresului său.

Câteva modalități de încurajare a însușirii și independenței în învățare sunt următoarele:

 • Utilizați activități interactive de învățare: Încorporați activități interactive de învățare, cum ar fi jocuri, puzzle-uri și jocuri de rol, pentru a face procesul de învățare mai atractiv.
 • Încurajați autoevaluarea: Încurajați copilul să își autoevalueze învățarea și să își urmărească propriul progres.
 • Permiteți experimentarea: Permiteți copilului să experimenteze noi strategii de învățare și ajutați-l să găsească ceea ce funcționează cel mai bine pentru el.
 • Încurajați exprimarea de sine: Încurajați copilul să se exprime creativ prin scris, artă, muzică sau alte forme de exprimare de sine.
 • Promovați proiectele auto-direcționate: Încurajați copiii să dezvolte propriile proiecte, cum ar fi proiecte de cercetare sau prezentări, oferindu-le ocazia de a aplica ceea ce au învățat într-un mod semnificativ.

Răsplătiți progresul

Copiii au mai multe șanse să continue să învețe dacă se simt apreciați și recompensați pentru progresele lor. Luați în considerare recompensarea copilului dvs. pentru realizările sale în limba engleză, fie că este vorba de laude, autocolante sau alte recompense. De exemplu, îi puteți oferi copilului dvs. un autocolant de fiecare dată când termină o lecție sau puteți sărbători progresul lor scoțându-l în oraș pentru o tratație specială sau o ieșire. Acest lucru îi poate ajuta pe copii să se simtă mândri de realizările lor și mai motivați să continue să învețe.

Recompensarea progresului este o modalitate eficientă de a motiva și încuraja copiii în timp ce învață limba engleză. Iată câteva modalități de recompensare a progresului:

 • Laudă verbală: Oferiți laude verbale și recunoaștere pentru o muncă bine făcută. Expresii simple precum "Bună treabă!" sau "Te descurci foarte bine!" pot contribui mult la creșterea încrederii și motivației copilului.
 • Premii: Oferiți premii pentru a recunoaște progresul și realizările copilului și afișați-le acasă.
 • Privilegii speciale: Oferiți privilegii speciale, cum ar fi timp de joacă suplimentar sau posibilitatea de a alege următoarea activitate de învățare, ca o recompensă pentru progres.
 • Autocolante sau insigne: Folosiți autocolante sau insigne ca o reprezentare vizuală a progreselor și realizărilor copilului și permiteți-i să își afișeze autocolantele cu mândrie.
 • Feedback personalizat: Oferiți un feedback personalizat cu privire la progresul copilului, subliniind punctele forte ale acestuia și oferind sugestii de îmbunătățire.
 • Celebrări: Sărbătoriți succesele și etapele importante ale copilului cu o activitate specială, cum ar fi o petrecere sau o zi de film, pentru a marca progresul și realizările lor.

Concluzie

În concluzie, predarea limbii engleze copiilor poate fi o experiență plină de satisfacții și plăcută atât pentru părinte, cât și pentru copil. Menținând lecțiile simple și începând cu elementele de bază, cum ar fi cuvinte ușoare, precum culori și animale, și încorporând activități distractive și captivante, cum ar fi jocuri și povești, copiii vor avea mai multe șanse să-și mențină interesul și motivația pentru învățare și își vor dezvolta mai repede abilitățile de limba engleză. Folosirea de mijloace vizuale, încurajarea conversației și crearea unui mediu de învățare pozitiv îi poate ajuta, de asemenea, pe copii să se simtă mai încrezători și mai motivați în învățarea lor. În cele din urmă, angajarea unui tutore care să vă ajute copilul în procesul de învățare este o modalitate excelentă de a le stimula progresul și încrederea. Dacă sunteți în căutarea unui meditator de limba engleză, site-urile dedicate meditațiilor vă permit să căutați tutori în apropierea locului în care locuiți. Cu aceste sfaturi și trucuri în minte, veți fi bine echipat pentru a vă ajuta copilul să înceapă călătoria de învățare a limbii engleze și să își atingă potențialul maxim.