Tehnici de studiu eficiente pentru cei care învață limba engleză: Sfaturi de top

Tehnici de studiu eficiente pentru cei care învață limba engleză: Sfaturi de top

Publicat pe: 1 mar. 2023 Autor: Juraj S.

Engleza este una dintre cele mai vorbite limbi din lume, iar cunoașterea limbii poate deschide multe oportunități pentru indivizi atât în viața personală, cât și în cea profesională. Cu toate acestea, a deveni fluent în limba engleză poate fi o provocare pentru cursanții de limbi străine, în special pentru începători. Aici poate fi de ajutor un meditator sau un profesor de limba engleză. Prin utilizarea unor tehnici de studiu eficiente și prin colaborarea cu un profesor sau un tutore, cursanții își pot îmbunătăți abilitățile de limba engleză mai rapid și mai eficient. În această postare, vom discuta câteva sfaturi pentru un studiu eficient, tehnici specifice pentru citire, scriere, vorbire și ascultare, și cum să depășim provocările comune în învățarea limbii engleze.

Principalele sfaturi pentru un studiu eficient al limbii engleze

Vom începe acest articol de blog prin a sublinia elementele fundamentale ale învățării limbii engleze de care aveți nevoie pentru a începe călătoria de învățare. Având în vedere aceste sfaturi de top, puteți fi siguri că învățarea dvs. va avea un start excelent. Identificați-vă scopurile și obiectivele de învățare:

Primul pas în învățarea eficientă a unei limbi străine este să identificați ce doriți să obțineți. Acest lucru poate fi orice, de la îmbunătățirea abilităților de vorbire sau promovarea unui examen de competență lingvistică (consultați blogpostul nostru despre pregătirea pentru examenul de limba engleză). Prin stabilirea unor obiective clare, vă puteți concentra studiile și vă puteți măsura progresul.

Trei sfaturi de top pentru a vă identifica scopurile și obiectivele de învățare:.
 • Considerați-vă nevoile și motivațiile: Gândiți-vă de ce doriți să învățați limba engleză și ce sperați să obțineți. Identificarea nevoilor și motivațiilor dvs. vă poate ajuta să stabiliți obiective de învățare clare și relevante.
 • Evaluați-vă nivelul actual de competență: Înainte de a stabili obiectivele de învățare, evaluați-vă nivelul actual de competență. Acest lucru vă poate ajuta să stabiliți obiective realiste, specifice nivelului dumneavoastră actual de competență. Dacă doriți să obțineți o certificare de limba engleză, dar nu știți care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră, puteți găsi îndrumări în blogpostul nostru despre alegerea certificării de limba engleză potrivite pentru dumneavoastră.
 • Consultați-vă cu un instructor de limbi străine: Un instructor de limbi străine vă poate ajuta să identificați scopurile și obiectivele de învățare prin evaluarea abilităților dvs. și prin discutarea nevoilor dvs. Aceștia pot oferi îndrumare pentru stabilirea unor obiective clare și realizabile și să vă recomande materiale și resurse adecvate.
Alegeți materialele de studiu adecvate:

Există multe resurse disponibile pentru cei care învață limbi străine, dar nu toate sunt create la fel. Este important să alegeți materiale care sunt adecvate nivelului dumneavoastră de abilități și stilului de învățare. De exemplu, dacă aveți o memorie vizuală, este posibil să beneficiați de utilizarea video sau imagini pentru a vă completa studiile.

Trei sfaturi de top pentru alegerea materialelor de studiu adecvate:
 • Luați în considerare nivelul dumneavoastră de competență: Alegeți materiale de studiu care sunt adecvate nivelului dumneavoastră de competență în limba engleză. Dacă sunteți începător, începeți cu materiale de bază și, pe măsură ce progresați, treceți treptat la materiale mai avansate.
 • Identificați-vă stilul de învățare: Luați în considerare modul în care învățați cel mai bine. Preferați ajutoarele vizuale, materialele audio sau exercițiile interactive? Alegerea materialelor care se potrivesc stilului dvs. de învățare poate face ca studiul să fie mai captivant și mai eficient.
 • Cercetați îndrumare de la un meditator: Un meditator de limba engleză vă poate recomanda materiale de studiu care sunt adaptate nevoilor și obiectivelor dumneavoastră de învățare. Aceștia vă pot oferi îndrumare în selectarea manualelor adecvate, a caietelor de lucru, a resurselor online și a altor materiale care sunt relevante pentru nivelul și interesele dumneavoastră.
Creați un program de studiu și respectați-l:.

Consecvența este esențială atunci când vine vorba de învățarea limbilor străine. Creând un program de studiu și respectându-l, vă puteți asigura că dedicați suficient timp și efort pentru a studia. De asemenea, este util să setați momente specifice pentru diferite tipuri de activități, cum ar fi cititul, scrisul, vorbitul și ascultatul.

Trei sfaturi de top pentru a crea un program de studiu și pentru a-l respecta:
 • Stabilește obiective de studiu realiste: Atunci când creați un program de studiu, stabiliți obiective realiste pe care le puteți atinge. Împărțiți-vă sesiunile de studiu în intervale de timp gestionabile și asigurați-vă că includeți pauze pentru a evita epuizarea.
 • Să fiți consecvent: Consecvența este esențială atunci când vine vorba de învățarea limbilor străine. Stabiliți un program de studiu regulat pe care să îl puteți respecta și încercați să studiați la aceeași oră în fiecare zi. Acest lucru vă poate ajuta să creați o rutină de studiu și să faceți din învățarea limbilor străine un obicei.
 • Să vă urmăriți progresul: Țineți evidența progresului dvs. prin stabilirea unor repere măsurabile și prin verificarea regulată a progresului dvs. Acest lucru vă poate ajuta să rămâneți motivat și concentrat și vă poate oferi un sentiment de plăcut pe măsură ce lucrați pentru a vă atinge obiectivele de învățare a limbilor străine.
Utilizați diverse metode de studiu:

Învățarea limbilor străine implică mai multe abilități, inclusiv cititul, scrisul, vorbitul și ascultatul. Este important să utilizați o varietate de metode pentru a îmbunătăți fiecare dintre aceste abilități. De exemplu, ați putea exersa vorbirea prin înregistrare și reascultare pentru a identifica zonele de îmbunătățire. Pentru mai multă inspirație față de metodele de învățare, consultați blogpostul nostru despre construirea unui vocabular puternic.

Trei sfaturi de top pentru a folosi diverse metode de studiu:
 • Încorporați mai multe abilități: Învățarea unei limbi implică mai multe abilități, inclusiv cititul, scrisul, vorbitul și ascultatul. Pentru a vă îmbunătăți abilitățile lingvistice, încorporați mai multe metode de studiu, cum ar fi exerciții de citire și scriere, exerciții de conversație și exerciții de înțelegere auditivă.
 • Experimentați cu diferite tehnici: Fiecare persoană are un stil de învățare unic, iar ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru alta. Experimentați cu diferite tehnici și găsiți ceea ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră. Acest lucru poate include utilizarea de carduri flash, vizionarea de emisiuni TV în limba engleză sau exersarea cu un partener de schimb lingvistic.
 • Fă-l plăcut: Studiul poate fi o provocare, dar nu trebuie să fie plictisitor. Găsiți modalități de a face studiul plăcut, cum ar fi învățarea prin muzică, vizionarea de videoclipuri sau citirea de materiale care vă interesează. Acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți angajat și motivat și să faceți studiul mai eficient.
 • Găsește un partener de studiu sau un meditator pentru a exersa conversația:

  Unul dintre cele mai bune moduri de a vă îmbunătăți abilitățile de vorbire și de ascultare este de a exersa cu un vorbitor de limba engleză cu experiență. Acesta ar putea fi un partener de limbă, un tutore sau un curs de limba engleză. Prin exersarea conversațiilor din viața reală, vă puteți îmbunătăți capacitatea de a înțelege și de a comunica în limba engleză. Puteți afla mult mai multe despre avantajele de a avea un meditator de limba engleză în postarea noastră de pe blog despre Beneficiile unui tutore de limba engleză individual.

  Trei sfaturi de top pentru a găsi un partener de studiu sau un meditator:
  • Înscrieți-vă la un curs de limba engleză: Există multe opțiuni pentru cursuri de limbă online sau față în față, unde puteți întâlni un partener de limbă pentru a exersa conversația. Aceste programe vă permit să vă conectați cu alți cursanți de limba engleză, ceea ce poate crea o experiență de învățare benefică pentru ambele părți. Veți putea găsi cursuri de limba engleză atât fizic, cât și online, căutând cursuri de engleză sau lecții de engleză urmate de orașul în care locuiți, de exemplu Curs de engleză Iași sau lecții de engleză Brașov.
  • Platforme de meditații online sau -site-uri de meditații: Dacă doriți să găsiți un meditator local pentru a vă îmbunătăți cunoștințele de limba engleză, puteți utiliza site-urile de meditații pentru a căuta unul care să se potrivească nevoilor și preferințelor dumneavoastră de învățare. Există tutori disponibili în aproape toate orașele, așa că, la fel ca în exemplul de mai sus, puteți căuta cuvinte cheie precum Meditator de engleză București sau profesor de engleză Sibiu.
  • Inscrieți-vă la programe de schimb de limbi străine: Există multe programe online de schimb de limbi străine care vă pot ajuta să găsiți un partener de limbă pentru a practica conversația. Aceste programe vă permit să vă conectați cu vorbitori nativi care învață, de asemenea, limba dvs. maternă, ceea ce poate crea o experiență de învățare reciproc avantajoasă.
  Utilizați resurse și instrumente online pentru a vă completa studiile:

  Internetul este o comoară de resurse pentru cei care învață limbi străine. Există multe aplicații, site-uri web și comunități online care vă pot oferi practică suplimentară și sprijin pentru studiile dumneavoastră. Pentru sfaturi, trucuri și multă inspirație pentru resurse de învățare, consultați blogpostul nostru despre activități pentru a face învățarea limbii engleze distractivă.

  Trei sfaturi de top pentru utilizarea resurselor și instrumentelor online pentru a vă completa studiile:
  • Utilizați aplicațiile de învățare a limbilor străine: Sunt disponibile multe aplicații de învățare a limbilor străine care vă pot completa studiile, cum ar fi Duolingo, Babbel sau Rosetta Stone. Aceste aplicații oferă exerciții interactive care vă pot ajuta să exersați gramatica, vocabularul și abilitățile de conversație.
  • Vizionați mass-media în limba engleză: Vizionarea emisiunilor TV, a filmelor și a videoclipurilor în limba engleză vă poate ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de înțelegere auditivă și să vă expuneți la diferite accente și dialecte. Puteți găsi media în limba engleză pe platforme de streaming precum Netflix, HBO sau YouTube.
  • Aderă la comunități lingvistice online: Aderarea la comunități lingvistice online, cum ar fi grupurile de schimb lingvistic de pe Facebook sau Reddit, vă poate oferi oportunități de a vă exersa abilitățile lingvistice cu alți cursanți sau vorbitori nativi. Aceste comunități pot oferi, de asemenea, resurse și sprijin pentru învățarea limbilor străine.

  Sugestii specifice pentru exersarea citirii și scrierii

  În procesul de învățare a limbii engleze, cititul și scrisul sunt abilități fundamentale care formează elementele de bază ale unei comunicări eficiente. Aceste abilități joacă un rol esențial în consolidarea vocabularului, îmbunătățirea gramaticii, furnizarea de cunoștințe culturale și îmbunătățirea abilităților generale de comunicare. În acest capitol, vom explora de ce cititul și scrisul sunt atât de importante pentru învățarea limbii engleze și vom discuta modalități eficiente de a exersa și îmbunătăți aceste abilități.

  Practicați tehnici active de lectură, cum ar fi sublinierea și rezumatul:.

  Lectura activă implică implicarea în text pentru a îmbunătăți înțelegerea și reținerea. Subliniind cuvintele și frazele cheie, rezumând punctele principale și punând întrebări despre text, vă puteți îmbunătăți abilitățile de lectură.

  Citiți în mod regulat și pe larg pentru a vă îmbunătăți vocabularul și înțelegerea:

  Cititul este una dintre cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți vocabularul și abilitățile de înțelegere. Prin citirea unei varietăți de texte, cum ar fi ziare, cărți și articole, vă puteți expune la diferite tipuri de limbaj și vă puteți îmbunătăți capacitatea de a înțelege limba engleză scrisă.

  Utilizați sugestii de scriere pentru a exersa abilitățile de scriere:

  Scrierea este o altă abilitate importantă pentru cei care învață limbi străine, iar exersarea de scriere vă poate ajuta să vă îmbunătățiți abilitatea de a vă exprima în limba engleză. Există multe resurse disponibile online care oferă îndemnuri de scriere pentru cursanții de limbi străine.

  Cercetați feedback de la profesori, meditatori sau parteneri de limbă pentru a îmbunătăți abilitățile de scriere:

  Obțineți feedback cu privire la scrisul dumneavoastră este o parte importantă a procesului de învățare. Lucrând cu un profesor, un tutore sau un partener lingvistic, puteți primi feedback asupra scrierii dvs. și puteți învăța cum să vă îmbunătățiți.

  Sfaturi specifice pentru exersarea vorbirii și ascultării

  Vorbirea și ascultatul sunt abilități fundamentale pentru învățarea limbii engleze și sunt esențiale pentru o comunicare eficientă. Aceste abilități vă permit să vă exprimați gândurile, ideile și emoțiile și să vă angajați în conversații semnificative cu ceilalți. În plus, ele vă ajută să înțelegeți nuanțele limbii engleze, inclusiv tonarea, pronunția și ritmul. Prin exersarea abilităților de vorbire și de ascultare, vă puteți îmbunătăți fluența și încrederea în utilizarea limbii engleze, ceea ce poate fi un atu valoros în contexte academice, profesionale și personale. În acest capitol, vom discuta de ce vorbirea și ascultarea sunt importante pentru învățarea limbii engleze și vom oferi sfaturi și tehnici practice pentru îmbunătățirea acestor abilități.

  Vizionați emisiuni TV sau filme în limba engleză pentru a îmbunătăți abilitățile de ascultare:

  Vizionarea emisiunilor TV sau a filmelor în limba engleză vă poate ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de ascultare și să vă expuneți la diferite accente și dialecte. Puteți folosi subtitrările pentru a vă ajuta să înțelegeți dialogul și puteți încerca să imitați pronunția și intonația actorilor pentru a vă îmbunătăți și abilitățile de vorbire.

  Participați la programe de schimb de limbi străine sau la cluburi de conversație:

  Programele de schimb lingvistic și cluburile de conversație sunt oportunități excelente pentru a exersa vorbirea cu vorbitori nativi și cu alți cursanți de limbi străine. Acestea oferă un cadru relaxat și informal în care puteți exersa vorbirea și ascultarea fără presiunea unei clase formale de limbă.

  Înregistrați-vă și ascultați-vă vorbind pentru a identifica zonele de îmbunătățire:

  Înregistrările pot fi un instrument valoros pentru a identifica zonele în care trebuie să vă îmbunătățiți. Ascultând înregistrările, puteți identifica zonele în care trebuie să lucrați la pronunție sau intonație și vă puteți concentra pe îmbunătățirea acelor zone specifice.

  Practicați pronunția cu ajutorul unor exerciții de întorsături de limbă sau prin imitarea vorbitorilor nativi:

  Pronunția este adesea unul dintre cele mai dificile aspecte ale învățării unei limbi noi. Cu toate acestea, există multe moduri distractive și captivante de a exersa. Puteți încerca să folosiți exerciții de întorsături de limbă pentru a vă îmbunătăți pronunția sau imitarea vorbitorilor nativi pentru a vă îmbunătăți accentul și intonația.

  Concluzie

  Învățarea limbii engleze ca a doua limbă poate fi un proces provocator, dar plin de satisfacții. Prin utilizarea unor tehnici de studiu eficiente, cum ar fi stabilirea unor obiective clare, alegerea unor materiale de studiu adecvate și utilizarea diferitelor metode de studiu, vă puteți îmbunătăți abilitățile mai rapid și mai eficient. Exersând în mod regulat și primind feedback de la profesori, meditatori sau parteneri de limbă, puteți depăși provocările comune, cum ar fi regulile gramaticale și accentele. Cu dedicare și perseverență, vă puteți atinge obiectivele de învățare a limbilor străine și puteți debloca noi oportunități în viața personală și profesională.