Pregătiți-vă să vă îmbunătățiți engleza de afaceri cu acești 6 pași

Pregătiți-vă să vă îmbunătățiți engleza de afaceri cu acești 6 pași

Publicat pe: 1 mar. 2023 Autor: Juraj S.

Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai interconectată, engleza a devenit limba globală de afaceri. Fie că comunicați cu colegi sau clienți din întreaga lume, a avea abilități solide de limba engleză este esențial pentru a avea succes în contextul afacerilor. De la negocierea contractelor la redactarea de e-mailuri, capacitatea de a comunica eficient și eficace în limba engleză vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele profesionale și să faceți o impresie pozitivă asupra celorlalți.

În această postare, vom acoperi șase pași pentru îmbunătățirea abilităților dvs. de engleză de afaceri. Indiferent dacă sunteți student, profesionist sau antreprenor, acești pași vă vor ajuta să vă dezvoltați abilitățile lingvistice de care aveți nevoie pentru a reuși într-un mediu de afaceri global. Urmând acești pași, veți putea să vă evaluați nivelul actual de competență, să vă dezvoltați bune obiceiuri de lectură, să vă exersați abilitățile de vorbire și de ascultare, să vă îmbunătățiți abilitățile de scriere, să utilizați tehnologia pentru a vă completa învățarea și să obțineți feedback de la un profesor sau un meditator calificat. Să începem!

Pasul 1: Evaluați-vă nivelul actual de cunoaștere a limbii engleze

Înainte de a începe să vă îmbunătățiți abilitățile de limba engleză, este esențial să vă evaluați nivelul actual de competență. Acest lucru vă va ajuta să vă stabiliți obiective realiste și să vă concentrați eforturile de învățare pe domeniile în care aveți nevoie de cele mai multe îmbunătățiri.

O modalitate bună de a vă evalua nivelul actual al limbii engleze este de a susține un test de competență lingvistică sau o certificare a limbii engleze. Obținerea unei certificări de limba engleză poate demonstra potențialilor angajatori că aveți un nivel ridicat de cunoaștere a limbii și vă poate oferi un avantaj pe piața muncii. Cu toate acestea, având în vedere numeroasele opțiuni disponibile, poate fi o provocare să determinați ce certificare este cea mai potrivită pentru obiectivele dumneavoastră profesionale.

Aceasta este o listă a celor mai comune certificări de limbă engleză și cum să le obțineți:.
 • TOEFL (Test of English as a Foreign Language): întrebări cu variante de răspuns, eseuri și sarcini de vorbire, care testează abilitățile de citire, ascultare, vorbire și scriere.
 • IELTS (Sistemul internațional de testare a limbii engleze): întrebări cu variante multiple de răspuns, eseuri și sarcini de vorbire, testând abilitățile de citire, scriere, vorbire și ascultare.
 • TOEIC (Test of English for International Communication): întrebări cu variante multiple de răspuns, testând abilitățile de ascultare și de citire.
 • Examene Cambridge English (de exemplu, CAE, CPE, FCE): întrebări cu variante multiple de răspuns, eseuri și sarcini de exprimare orală, testând abilitățile de citire, scriere, exprimare orală și ascultare.
 • PTE (Testul Pearson): test computerizat cu întrebări cu variante multiple de răspuns, întrebări orale și sarcini de scris, testând abilitățile de citire, scriere, vorbire și ascultare.

Pentru a afla mai multe despre certificările în limba engleză și pentru a determina care este potrivită pentru dumneavoastră și pentru obiectivele dumneavoastră profesionale, consultați blogpostul nostru despre cum să alegeți certificarea în limba engleză potrivită pentru cariera dumneavoastră.

Când vă evaluați nivelul de cunoaștere a limbii engleze, este important să luați în considerare atât cunoștințele de gramatică și vocabular, cât și abilitățile de vorbire și ascultare. Un test de competență lingvistică vă poate ajuta să vă faceți o idee bună despre nivelul dumneavoastră de competență în toate cele patru abilități lingvistice (citire, scriere, vorbire și ascultare). Purtarea unei conversații cu un vorbitor nativ sau cu un partener de schimb lingvistic vă poate ajuta să identificați domeniile în care vă puteți confrunta cu dificultăți de pronunție, intonație sau fraze și expresii comune utilizate în mediul de afaceri.

Pasul 2: Dezvoltați obiceiuri bune de lectură

Cititul este una dintre cele mai eficiente modalități de a vă îmbunătăți vocabularul, gramatica și abilitățile de scriere. Citind pe larg și în mod regulat, veți dezvolta o înțelegere mai profundă a limbii engleze și veți fi mai în măsură să vă comunicați mai bine ideile și gândurile în mod eficient într-un mediu de afaceri. Unele tipuri de materiale de lectură care sunt deosebit de utile pentru îmbunătățirea limbii engleze de afaceri includ ziare, reviste, cărți și publicații specifice industriei.

Mai jos sunt câteva sugestii de resurse online care vă vor îmbunătăți engleza de afaceri și vă vor oferi o perspectivă asupra pieței globale de afaceri:
 • Business English Pod
 • BBC Business Daily
 • The Economist
 • The Financial Times
 • Harvard Business Review
 • Inc.com
 • Entrepreneur.com
 • Forbes

Când citiți, este important să alegeți materiale adecvate nivelului dumneavoastră de competență. De asemenea, trebuie să vă asigurați că citiți în mod activ, rezumând punctele cheie, făcând o listă de vocabular și luând notițe despre detaliile importante. Acest lucru vă va ajuta să rețineți cuvintele și structurile gramaticale noi și să le puteți folosi mai bine în scris și vorbit.

Pasul 3: Exersați-vă abilitățile de vorbire și ascultare

Într-un context de afaceri, abilitățile de vorbire și ascultare sunt esențiale. Capacitatea de a comunica clar, de a înțelege ce spun ceilalți și de a răspunde în mod corespunzător este esențială pentru succesul într-un mediu de afaceri global. Pentru a vă îmbunătăți abilitățile de vorbire și de ascultare, puteți participa la grupuri de vorbitori de limba engleză, puteți lua cursuri de conversație și puteți exersa scenarii de afaceri simulate.

Faze folosite frecvent pentru engleza de afaceri și cum să le folosiți

Cum începeți să vă folosiți engleza de afaceri în scenarii reale, este o idee bună să cunoașteți câteva fraze cheie la care puteți face referire în situații de afaceri comune. Mai jos sunt câteva exemple de astfel de fraze.

Negociere: “Can we make a deal?”, “What’s your best offer?”, “I’d like to propose a compromise”

Prezentând: “Let me walk you through the slides”, “As you can see from the chart”, “I’d like to draw your attention to…”

Darea de feedback: “I appreciate your efforts, and…”, “I’m impressed with your progress in…”, “It would be helpful if you could…”

În plus față de învățarea acestor fraze, ar trebui să lucrați și la pronunție și intonație. Acest lucru vă poate ajuta să comunicați mai eficient și să fiți mai bine înțeles de către vorbitorii nativi. De asemenea, puteți exersa frazele uzuale folosite în mediul de afaceri, cum ar fi negocierea, prezentarea și oferirea de feedback. Ascultarea de podcast-uri legate de afaceri sau de TED Talks vă poate ajuta, de asemenea, să vă exersați abilitățile de ascultare și să învățați cuvinte și expresii noi. Dacă doriți să aprofundați diferitele tipuri de materiale și resurse pentru a vă optimiza învățarea limbilor străine, consultați blogpostul nostru despre Tehnici de studiu eficiente..

Pasul 4: Îmbunătățiți-vă abilitățile de scriere

Abilitățile puternice de scriere sunt la fel de importante ca și abilitățile de vorbire și ascultare într-un context de afaceri. Fie că scrieți e-mailuri, memo-uri sau rapoarte, este esențial să puteți să vă comunicați ideile în mod clar și concis.

Când scrieți, este important să folosiți un limbaj și o formatare adecvată. De exemplu, ar trebui să folosiți un limbaj formal și să evitați argoul sau expresiile colocviale. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că vă corectați cu atenție scrisul pentru a depista greșelile comune, cum ar fi acordul subiect-verb, coerența timpurilor și utilizarea prepozițiilor. Resurse precum manualele și cursurile online vă pot ajuta, de asemenea, să învățați mai multe despre redactare și să vă dezvoltați abilitățile de scriere.

Mai jos sunt câteva manuale bune despre scrierea în domeniul afacerilor care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de scriere în limba engleză de afaceri:
 • The business writer's handbook (Manualul scriitorului de afaceri) de Gerald J. Alred
 • The Only Business Writing Book You'll Ever Need by Laura Brown
 • (Singura carte de scriere de afaceri de care veți avea nevoie vreodată)
 • Effective Business Writing de Maryann V. Piotrowski

Pasul 5: Folosiți tehnologia pentru a completa învățarea

Tehnologia poate fi un instrument extraordinar pentru a vă îmbunătăți abilitățile lingvistice. Există multe aplicații de învățare a limbilor străine, cursuri online și exerciții de gramatică disponibile care vă pot ajuta să vă completați învățarea și să vă exersați abilitățile de limba engleză într-un mod distractiv și atractiv. Prin stabilirea de obiective, urmărirea progresului și exersarea regulată, puteți profita la maximum de aceste resurse și vă puteți îmbunătăți mai rapid abilitățile de engleză pentru afaceri.

Aceste aplicații de învățare a limbilor străine vă vor ajuta să vă îmbunătățiți engleza de afaceri rapid, ușor și din confortul propriei case:

Pe lângă aplicațiile de învățare a limbilor străine și cursurile online, există multe alte instrumente tehnologice care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de engleză pentru afaceri. De exemplu, există programe software și aplicații care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de scriere prin evidențierea greșelilor comune și prin oferirea de sugestii de îmbunătățire. Există, de asemenea, instrumente online care vă pot ajuta să vă exersați pronunția și intonația, cum ar fi site-ul English Central sau funcția de recunoaștere a vorbirii din aplicația Google Translate.

Etapa 6: Obțineți feedback de la un meditator sau profesor

Obținerea de feedback și corecții de la un tutore sau profesor calificat este esențială pentru a vă îmbunătăți abilitățile de engleză pentru afaceri. Un meditator sau un profesor bun vă poate ajuta să identificați greșelile și zonele în care trebuie să mai lucrați și să vă ofere feedback și exerciții personalizate pentru a vă ajuta să progresați mai repede. Există multe modalități de a găsi un meditator sau un profesor, inclusiv școli de limbi străine și servicii de meditații online, -site-uri și -platforme.

În funcție de locul în care locuiți, cel mai probabil veți putea găsi o școală de limbi străine unde se țin cursuri de engleză în persoană în zona dvs. Înscrierea la cursuri sau lecții de limbi străine vă poate oferi, de asemenea, oportunități pentru o învățare mai structurată a limbii și expunerea la alți vorbitori nativi pe măsură ce învățați limba engleză. Acestea pot fi găsite căutând cursuri de engleză sau lecții de engleză "orașul dumneavoastră" (de exemplu, cursuri de engleză Bucuresti sau lecții de engleză în Iași.

Dacă nu sunteți sigur că un curs de limbă este potrivit pentru dumneavoastră, o altă opțiune excelentă sunt meditațiile individuale. Beneficiile meditațiilor individuale sunt imense și, cu meditatorul potrivit, veți putea să observați un progres constant și continuu în ceea ce privește nivelul de învățare și de abilități în limba engleză - puteți consulta și acest articol de blog despre Beneficiile meditațiilor individuale de limba engleză pentru mai multe detalii despre modul în care un meditator vă poate ajuta să vă stabiliți obiective și să vă atingeți potențialul maxim. Dacă vă decideți să găsiți un meditator care să vă ajute în călătoria dvs. de învățare, este important să găsiți unul care să se potrivească cu ambițiile dvs., obiectivele de învățare și stilul preferat de învățare. Platformele de meditații vă vor permite să navigați printre tutorii locali din zona dvs. și căutând "meditații Cluj sau "profesor de limbi străine București".

Când lucrați cu un meditator sau cu un profesor, este important să comunicați în mod clar despre obiectivele și nevoile dvs. și să fiți deschis la feedback și sugestii de îmbunătățire. De asemenea, trebuie să vă asigurați că exersați în mod regulat și că aplicați feedback-ul primit la propriile eforturi de învățare a limbii. Cu un efort constant și dorința de a învăța, vă puteți îmbunătăți abilitățile de engleză pentru afaceri și puteți obține un succes mai mare în cariera dumneavoastră.

Concluzie

În concluzie, îmbunătățirea abilităților dumneavoastră de engleză de afaceri necesită timp și efort, dar este esențială pentru a avea succes în mediul de afaceri global de astăzi. Urmând acești șase pași - evaluarea nivelului actual de limba engleză, dezvoltarea unor bune obiceiuri de lectură, exersarea abilităților de vorbire și ascultare, îmbunătățirea abilităților de scriere, utilizarea tehnologiei pentru a completa învățarea și obținerea de feedback din partea unui profesor sau meditator calificat - vă puteți îmbunătăți abilitățile lingvistice și vă puteți atinge obiectivele profesionale. Nu uitați să aveți răbdare, să exersați în mod regulat și să rămâneți motivat și veți fi pe drumul cel bun spre succes!