Greșeli gramaticale comune făcute de cei care învață limba engleză și cum să le evitați

Greșeli gramaticale comune făcute de cei care învață limba engleză și cum să le evitați

Publicat pe: 7 mar. 2023 Autor: Juraj S.

Învățarea limbii engleze ca a doua limbă este o performanță dificilă, mai ales atunci când vine vorba de stăpânirea regulilor sale gramaticale complexe. Chiar și cursanții avansați încă mai fac unele dintre cele mai comune greșeli gramaticale, dar cunoașterea lor și câteva exemple despre cum să le evitați vă vor ajuta spre o engleză mai fluentă și fără greșeli. În această postare pe blog, vom discuta unele dintre cele mai frecvente greșeli gramaticale făcute de cei care învață limba engleză și vom oferi sfaturi despre cum să le evitați, precum și despre cum obținerea ajutorului unui meditator poate fi benefică atât pentru învățare, cât și pentru încrederea dumneavoastră. Așa că haideți să aprofundăm și să trecem în revistă cele mai frecvente greșeli gramaticale făcute de cei care învață limba engleză și cum să le evităm.

Acordul dintre subiect și verb

Una dintre cele mai frecvente greșeli gramaticale făcute de către cei care învață limba engleză este acordul incorect subiect-verb. Acordul subiect-verb înseamnă că subiectul și verbul dintr-o propoziție trebuie să fie de acord în ceea ce privește numărul (singular sau plural) și, prin urmare, să se adapteze unul la celălalt. Se poate spune că subiectul dictează modul în care este conjugat verbul, deoarece determină dacă verbul va fi la singular sau la plural. Împreună, subiectul și verbul se numesc nexus. De exemplu, "He goes to school" este corect, dar "He go to school" este incorect.

Pentru a evita greșelile de acord subiect-verb, este important să identificăm subiectul propoziției și să ne asigurăm că verbul este în acord cu acesta în ceea ce privește numărul. Amintiți-vă că subiectul poate fi un substantiv, un pronume sau o frază care acționează ca un substantiv. Iată 3 pași pentru a vă ajuta să evitați greșelile de acord subiect-verb:

 1. Atenție la subiectul propoziției
 2. Identificați dacă este singular sau plural
 3. Alegeți forma corectă a verbului pentru a se acorda cu subiectul

Ca exemplu, putem folosi pașii de mai sus pentru a analiza următoarele propoziții:

 • The cat chases the mouse (Corect)
 • The cat chase the mouse (Incorect)

În prima propoziție, "pisica" este la singular, astfel că verbul "urmărește" se acordă cu ea, deoarece ea (pisica) urmărește. În a doua propoziție, verbul "urmărește" nu este în acord cu subiectul singular "pisica", deoarece urmărirea se referă la ele care este la plural.

Prepoziții

Prepozițiile sunt un alt domeniu în care studenții limbii engleze fac deseori greșeli, și pe bună dreptate, deoarece, de obicei, acestea nu respectă regulile gramaticale și, prin urmare, vor trebui în mare parte memorate. Prepozițiile sunt cuvinte care nu pot fi conjugate și, prin urmare, sunt întotdeauna în aceeași formă. Prepozițiile arată relația dintre un substantiv sau un pronume și alte cuvinte dintr-o propoziție. Relația dintre substantive, pronume și alte cuvinte este, de obicei, o plasare: pe, de pe, sub, peste, în, în afara, în spatele, în fața, la, de la, înainte, după, de-a lungul, între, spre, printre și așa mai departe.

De exemplu, "He walked to the store" folosește prepoziția "to" pentru a arăta relația dintre "walked" și "store". As he returned home, he walkedfrom the store, astfel că acum prepoziția (am putea să o numim și cuvântul de relație) "de" arată relația dintre "a mers" și "magazin".

După cum puteți vedea, există destul de multe exemple de cuvinte de relație.

Pentru a folosi corect prepozițiile, este important să le înțelegem semnificațiile și utilizările. Prepozițiile pot fi dificile pentru că nu respectă întotdeauna o regulă prestabilită și, prin urmare, va trebui în mare parte să memorați modul în care acestea se raportează la alte cuvinte. Iată 3 pași pentru a vă ajuta să folosiți corect prepozițiile:

 1. Învățați cele mai frecvente prepoziții și semnificațiile lor
 2. Fiți atenți la prepozițiile (cuvânt-relație) din fraze și expresii idiomatice
 3. Folosiți prepozițiile în context pentru a vă asigura de utilizarea corectă

Ca exemplu de utilizare a prepoziției, putem lua în considerare următoarele propoziții:

 • She is afraid of spiders(Corect)
 • She is afraid for spiders (Incorect)

În prima propoziție, "de" este prepoziția corectă pentru a arăta relația dintre "frică" și "păianjeni". În a doua propoziție, "pentru" este o prepoziție incorectă și, ca urmare, propoziția își schimbă sensul. În acest caz, îi este frică pentru păianjeni ar însemna că îi este frică în numele păianjenilor.

Timpurile gramaticale

Utilizarea timpurilor este un alt domeniu în care studenții limbii engleze au adesea dificultăți. Tense se referă la timpul unei acțiuni dintr-o propoziție, cum ar fi trecut, prezent sau viitor. Timpurile principale sunt: timpul prezent despre ceea ce se întâmplă aici și acum; timpul trecut despre ceea ce s-a întâmplat în trecut; și timpul viitor despre ceea ce se va întâmpla mai târziu. În limba engleză, toate cele trei timpuri pot fi reprezentate de timpul prezent; deci despre ceva datat: Intru în cameră și văd ce s-a întâmplat; despre ceva prezent: I come into the room and see what has happened; despre ceva prezent: Stau aici și aștept; despre ceva viitor: I stand here and wait; despre ceva viitor: Voi veni mâine. De exemplu, "She is walking to the store" folosește timpul prezent continuu pentru a arăta o acțiune care are loc acum.

Pentru a folosi corect timpurile, este important să le înțelegem semnificațiile și utilizările. Limba engleză are 12 timpuri, care pot fi copleșitoare pentru cursanți. Iată 3 pași pentru a vă ajuta să folosiți corect timpurile:

 1. Învățați timpurile de bază (trecut, prezent și viitor) și utilizările lor
 2. Atenție la indicii temporali, cum ar fi "ieri" sau "mâine"
 3. Utilizați timpurile în context pentru a vă asigura că sunt utilizate corect

Ca exemplu, putem lua în considerare următoarele propoziții:

 • Present: I have lived here for five years. (Corect)
 • Past(trecut): I lived here for five years. (Corect)
 • Future(viitor): I will live here for five years.(Corect)
 • I am living here for five years. (Incorect)

În prima propoziție, timpul prezent perfect este folosit pentru a indica o acțiune care a început în trecut și este încă în desfășurare. În cea de-a doua propoziție, timpul trecut simplu este folosit pentru a indica o acțiune care a avut loc în trecut și care acum s-a încheiat. În a treia propoziție, timpul viitor este folosit pentru a descrie intenția de a locui într-un anumit loc pentru un anumit număr de ani în viitor. În sfârșit, a patra propoziție este scrisă la timpul prezent continuu care nu este folosit corect pentru a descrie o durată de timp.

Articole

Articolele (a, an, the) sunt structuri de cuvinte de gen și reprezintă una dintre principalele cauze ale greșelilor gramaticale din limba engleză. Articolele sunt folosite pentru a indica dacă un substantiv este specific sau general, feminin sau masculin. De exemplu, "She ate an apple" folosește articolul nedefinit "an" pentru a se referi la orice măr, în timp ce "She ate the apple" folosește articolul definit "the" pentru a se referi la un anumit măr. Articolele presupun ca vorbitorul să cunoască genurile cuvintelor pe de rost, astfel încât această regulă gramaticală este în mod special dificilă deoarece nu există reguli pe care să se bazeze.

Pentru a folosi corect articolele, este important să le înțelegem semnificațiile și utilizările. Iată 3 pași pentru a vă ajuta să folosiți corect articolele:

 1. Învățați diferența dintre articolele definite și nedefinite
 2. Atenție la context pentru a determina dacă trebuie să folosiți un articol
 3. Utilizați articolele în context pentru a vă asigura că sunt folosite corect

De exemplu, luați în considerare următoarele propoziții:

 • He went to the store to buy milk.(Corect)
 • He went to a store to buy milk. (Corect)
 • He went to store to buy milk. (Incorect)

În prima propoziție, cuvântul "the" este folosit pentru a se referi la un anumit magazin. În a doua propoziție, cuvântul "a" este folosit pentru a se referi la orice magazin, necunoscut de cititor. În ultima propoziție, articolul lipsește, iar propoziția sună incomplet.

Ordinea cuvintelor

Regula gramaticală finală care cauzează probleme pentru cei care învață limba engleză și pe care o vom analiza este ordinea cuvintelor. Ordinea cuvintelor se referă la succesiunea cuvintelor într-o propoziție. Engleza urmează o ordine a cuvintelor subiect-verb-obiect, dar aceasta se poate schimba în funcție de tipul de propoziție sau de accentul propoziției. De exemplu, "She ate an apple" urmează o ordine subiect-verb-obiect, dar "An apple she ate" folosește o ordine diferită a cuvintelor pentru a pune accentul. Astfel, ordinea cuvintelor determină sensul propoziției, care poate fi complet diferit, chiar dacă sunt folosite aceleași cuvinte.

Pentru a folosi corect ordinea cuvintelor, este important să înțelegem cum sunt structurate propozițiile în limba engleză. Iată 3 pași pentru a vă ajuta să folosiți corect ordinea cuvintelor:

 1. Învățați ordinea de bază a cuvintelor subiect-verb-obiect
 2. Atenție la tipul de propoziție (declarativă, interogativă, imperativă sau exclamativă)
 3. Utilizați ordinea cuvintelor pentru a sublinia anumite cuvinte sau idei dintr-o propoziție

De exemplu, luați în considerare următoarele propoziții:

 • She is my friend. (Corect)
 • My friend she is. (Incorect)

În prima propoziție, subiectul "ea" vine înaintea verbului "este". În cea de-a doua propoziție, ordinea cuvintelor este incorectă și sună ciudat.

Confuzii comune

Există, de asemenea, multe cuvinte englezești comune care sunt adesea confundate de către cei care învață limba engleză. Printre acestea se numără omofonele (cuvinte care sună la fel, dar au sensuri diferite) și cuvinte cu ortografii sau sensuri similare. Iată câteva exemple de cuvinte frecvent confundate și cum să le folosiți corect:

There/their/they're: "There" se referă la un loc, "their" este un pronume posesiv, iar "they're" este o contracție de la "they are". Folosirea greșită a oricăruia dintre aceste cuvinte va modifica complet propoziția, de exemplu, "they’re friends" înseamnă că două sau mai multe persoane anume sunt prieteni, în timp ce "their friends" înseamnă că vă referiți la prietenii altcuiva.

Your/you're: "Your" este un pronume posesiv, în timp ce "you're" este o contracție a lui "you are". La fel ca în exemplul de mai sus, utilizarea greșită a oricăruia dintre aceste cuvinte va modifica complet propoziția, de exemplu, "your friends" este o referire specifică la prietenii unei persoane, în timp ce "you’re friends" înseamnă că voi (două sau mai multe persoane) sunteți prieteni.

Its/it's: "Its" este un pronume posesiv, în timp ce "it's" este o contracție a lui "it is". De exemplu, "un câine și osul său" are sens, dar "un câine și osul său" nu are, deoarece propoziția s-ar citi "un câine și este os".

Căutarea ajutorului unui tutore sau înscrierea la cursuri de limba engleză

În timp ce toate aceste sfaturi gramaticale vă pot ajuta să evitați greșelile gramaticale comune, este important să vă amintiți că învățarea unei gramatici corecte este un proces continuu. Dacă vă străduiți să vă îmbunătățiți singuri abilitățile gramaticale, puteți lua în considerare posibilitatea de a primi ajutor de la un tutore sau de a vă înscrie la un curs de engleză. Un meditator vă poate oferi sprijin individual și vă poate ajuta să identificați domeniile specifice de slăbiciune. Iată câteva pentru a profita la maxim de procesul de învățare în timp ce lucrați cu un tutore:

 • Căutați un tutore specializat în predarea limbii engleze ca a doua limbă
 • Găsește un meditator care poate lucra cu tine în mod regulat
 • Fiți pregătiți să puneți întrebări și să luați notițe în timpul sesiunilor de meditații
 • Practicați ceea ce învățați între sesiuni pentru a consolida conceptele

Un tutore vă poate ajuta, de asemenea, cu concepte gramaticale mai avansate, cum ar fi locuțiuni verbale, condiționale și verbe modale. Aceste concepte pot fi o provocare pentru cei care învață limba engleză, dar un meditator vă poate ajuta să le înțelegeți și să le folosiți corect. Tutorii pot fi găsiți în majoritatea orașelor mari, căutând "tutore engleză" sau "meditator engleză" urmat de "orașul tău". În cazul în care preferați să vă înscrieți la un curs cu alți studenți, acestea pot fi găsite în mod similar căutând "ore de engleză" sau "lecții de engleză" urmat de "orașul tău". De exemplu:

În plus față de lucrul cu un tutore, există, de asemenea, multe resurse online care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile gramaticale. Acestea includ cărți de gramatică, cursuri online și verificatoare de gramatică. Cu toate acestea, este important să folosiți aceste resurse împreună cu un tutore sau un profesor pentru a vă asigura că învățați gramatica și utilizarea corectă.

Concluzie

În concluzie, învățarea gramaticii englezești este un proces continuu și este nevoie de timp și efort pentru a stăpâni regulile acesteia. Cu toate acestea, prin identificarea și evitarea greșelilor gramaticale comune, cei care învață limba engleză își pot îmbunătăți fluența și credibilitatea în vorbirea și scrierea limbii. Nu uitați să exersați în mod constant și să solicitați ajutorul unui tutore sau al unui expert lingvistic, dacă este necesar. Urmând aceste sfaturi și strategii, puteți deveni un vorbitor și scriitor de limba engleză mai încrezător și mai eficient.

Îmbunătățirea abilităților gramaticale poate avea, de asemenea, multe beneficii dincolo de a vorbi și scrie în limba engleză. Vă poate ajuta să comunicați mai clar și mai eficient în viața personală și profesională și, de asemenea, vă poate deschide noi oportunități de călătorie, educație și avansare în carieră. Cu dedicare și cu resursele potrivite, vă puteți îmbunătăți abilitățile gramaticale în limba engleză și vă puteți atinge obiectivele de învățare a limbii.