Beneficiile studierii limbii engleze în străinătate și cum să alegeți programul de schimb potrivit

Beneficiile studierii limbii engleze în străinătate și cum să alegeți programul de schimb potrivit

Publicat pe: 7 mar. 2023 Autor: Juraj S.

Studierea limbii engleze în străinătate poate fi o modalitate fantastică de îmbunătățire a cunoștințelor lingvistice, de dobândire a unei experiențe de viață valoroase și de extindere a orizonturilor. Atunci când studiați în străinătate, vă cufundați într-o nouă cultură și, deoarece sunteți forțat să comunicați zilnic în limba engleză, vă veți îmbunătăți semnificativ cunoștințele lingvistice. În plus, ai ocazia de a întâlni oameni noi, de a-ți face prieteni pe viață și de a experimenta un alt mod de viață.

Alegerea programului de schimb potrivit este baza pentru a avea o experiență internațională de succes. În această postare pe blog, vă vom ghida prin fiecare parte a procesului, de la determinarea obiectivelor dorite pentru a trăi în străinătate până la selectarea locului unde să mergeți și ce tip de schimb este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. În cele din urmă, veți afla mai multe despre beneficiile învățării limbii engleze prin experimentarea lumii și despre modul în care aceasta poate avea un impact pozitiv asupra vieții și carierei dvs. în continuare. Haideți să ne scufundăm!

Determinați-vă obiectivele și prioritățile

Primul pas în alegerea unui program de studii în străinătate este să vă identificați obiectivele și prioritățile. Doriți să vă îmbunătățiți cunoștințele de limba engleză, să dobândiți experiență de muncă sau pur și simplu să vă distrați și să explorați o nouă cultură? Preferați să locuiți și să experimentați un oraș mare, un oraș mai mic sau o zonă rurală? Doriți să studiați într-o țară anglofonă sau preferați să vă cufundați într-o limbă și o cultură nouă? Înțelegerea obiectivelor și priorităților dvs. vă va ajuta să vă reduceți opțiunile și să găsiți programul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Cercetați potențialele școli și programe

După ce v-ați identificat obiectivele și prioritățile, puteți începe să căutați școli și programe în țările și locațiile care vă interesează. În general, facem distincția între două tipuri de schimburi: educaționale și culturale. În secțiunea următoare veți afla despre diferitele oferte și oportunități care există și cum să o selectați pe cea care se potrivește cu obiectivele și interesele dumneavoastră.

Schimb educațional

Dacă vă decideți să faceți un schimb educațional, căutați școli cu o reputație bună și o varietate de programe academice. Consultați site-ul școlii și vedeți dacă există clase și cursuri care vă interesează și care se încadrează în obiectivele dumneavoastră de învățare. De asemenea, ar trebui să cercetați programele pe care le oferă, inclusiv orarele cursurilor, activitățile extracurriculare și durata programului pentru a vă asigura că se potrivește cu perioada de timp pe care o doriți. Cele mai multe schimburi educaționale vor necesita ca dumneavoastră să fiți deja înscris la o școală sau universitate din țara dumneavoastră de origine, dar unele oferă și posibilitatea de a intra în program de la zero.

Mai jos sunt prezentate 5 dintre principalele tipuri de oportunități de schimburi educaționale:

Erasmus+: Programul Erasmus+ este o inițiativă a Uniunii Europene care sprijină educația și formarea internațională. Acesta oferă oportunități de studiu, formare și stagii de practică studenților și profesorilor din Europa și nu numai.

Programul Fulbright: Programul Fulbright este o inițiativă a guvernului SUA care oferă granturi cetățenilor americani pentru a studia, preda sau efectua cercetări în străinătate. De asemenea, oferă granturi studenților, cercetătorilor și profesioniștilor străini pentru a veni în Statele Unite în scopuri similare.

AIESEC: AIESEC este o organizație internațională condusă de studenți care oferă oportunități pentru studenți de a studia și de a lucra în străinătate. Oferă stagii și programe de voluntariat într-o varietate de domenii, inclusiv afaceri, educație și dezvoltare socială.

Studii în străinătate: Multe universități oferă programe de studii în străinătate care le permit studenților să studieze la o instituție parteneră dintr-o țară străină. Aceste programe sunt adesea gestionate de biroul de studii în străinătate al universității și oferă o serie de cursuri în diverse domenii.

ISEP: International Student Exchange Program (ISEP) este o rețea globală de peste 300 de universități din peste 50 de țări. Aceasta oferă oportunități de studiu în străinătate pentru studenții de la toate nivelurile de educație.

Schimb cultural:

Dacă nu doriți să vă înscrieți la un schimb educațional, programele de schimb cultural oferă o oportunitate incredibilă de a experimenta o nouă cultură, de a vă lărgi orizonturile și de a obține o înțelegere mai profundă a lumii. Fie că doriți să lucrați, să faceți voluntariat sau pur și simplu să locuiți cu o familie gazdă, programele de schimb cultural oferă o experiență imersivă care vă poate transforma perspectiva și vă poate îmbogăți viața. În acest capitol, vom explora beneficiile programelor de schimb cultural, dar vă oferă și sfaturi pentru a alege programul potrivit și pentru a profita la maximum de experiența dumneavoastră.

5 dintre principalele oportunități de schimb cultural dincolo de programele educaționale:

Au Pair: O persoană au pair este o persoană care locuiește cu o familie gazdă într-o țară străină și care ajută cu sarcini casnice, cum ar fi îngrijirea copiilor, curățenia și gătitul, în schimbul cazării și al mesei. Au pair lucrează, de obicei, câteva ore pe zi și au restul timpului la dispoziție pentru a explora zona și cultura locală și pentru a participa la cursuri de limbă locală. Există multe programe au pair disponibile, cum ar fi AuPairWorld, Cultural Care Au Pair și Go Au Pair. Aceste programe ajută la potrivirea au pair cu familiile gazdă și oferă sprijin pe tot parcursul schimbului.

Schimb de muncă: Programele de schimb de muncă permit persoanelor să lucreze în schimbul cazării și al mesei. Participanții pot lucra la ferme, în pensiuni sau în alte tipuri de întreprinderi. Acest tip de program este ideal pentru cei care doresc să experimenteze o nouă cultură în timp ce învață noi abilități și economisesc bani pe cazare și mâncare. Programe precum WWOOF (Worldwide Opportunities on Organic Farms) și Workaway oferă oportunități de schimb de locuri de muncă în întreaga lume. Participanții pot căuta gazde în diverse țări și pot lucra în schimbul cazării și al mesei.

Voluntariat în străinătate: Programele de voluntariat oferă posibilitatea de a lucra la proiecte comunitare și de a face o diferență în lume. Participanții pot lucra, printre altele, la proiecte de conservare a mediului, de bunăstare a animalelor sau de justiție socială. Programele de voluntariat oferă adesea cazare și masă și pot fi o modalitate excelentă de a dobândi noi abilități și experiențe, contribuind în același timp la o cauză valoroasă.

Stagiu în străinătate: Dacă vreți să vă îmbunătățiți engleza de afaceri și să obțineți un avantaj pe piața muncii, un stagiu în străinătate ar putea fi ceea ce vi se potrivește. Programele de internship oferă oportunitatea de a dobândi experiență de muncă într-o țară străină, dezvoltându-și în același timp cunoștințele de limba engleză. Participanții pot lucra pentru întreprinderi locale sau organizații nonprofit, dobândind competențe valoroase și cunoștințe despre economia și cultura locală.

Locația

Locația este un factor important de luat în considerare atunci când alegeți un program de studii în străinătate. Gândiți-vă la mediul cultural și social în care doriți să vă aflați, precum și la clima și geografia zonei. Dacă vă interesează istoria și arta, ați putea lua în considerare posibilitatea de a studia într-un oraș cu multe muzee și galerii. Dacă vă place natura, ați putea dori să studiați într-o regiune cu peisaje frumoase și activități în aer liber.

Consultați ajutorul financiar și bursele

Studierea în străinătate poate fi costisitoare, așa că este important să vă uitați la oportunitățile de ajutor financiar și burse. Multe școli și programe oferă burse speciale pentru studenții care studiază în străinătate. În plus, este posibil să fiți eligibil pentru ajutor financiar prin intermediul universității dvs. de origine sau prin intermediul unor organizații externe. Faceți cercetări și explorați toate opțiunile pentru a găsi cel mai bun sprijin financiar pentru experiența dvs. de studiu în străinătate.

Beneficiile studierii limbii engleze în străinătate

Acum că am acoperit câteva sfaturi pentru alegerea programului de schimb potrivit, haideți să explorăm beneficiile culturale, personale și educaționale ale traiului și studiului limbii engleze în străinătate.

Imersiunea lingvistică

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale studiului limbii engleze în străinătate este oportunitatea de a vă cufunda în limbă. Atunci când sunteți înconjurat zilnic de această limbă, sunteți forțat să vorbiți, să citiți și să scrieți în limba engleză, ceea ce vă poate îmbunătăți considerabil competențele lingvistice. Veți deveni, de asemenea, mai familiarizat cu nuanțele limbii, cum ar fi expresiile idiomatice și argoul, la care este posibil să nu fi fost expuși în cadrul unei săli de clasă.

Imersiune culturală

Studierea limbii engleze în străinătate vă oferă, de asemenea, oportunitatea de a vă cufunda într-o nouă cultură. Veți experimenta noi alimente, obiceiuri și tradiții și veți avea ocazia să interacționați cu persoane din medii diferite. Acest lucru vă poate lărgi orizonturile, vă poate crește gradul de conștientizare culturală și vă poate face mai deschis la minte.

Creștere personală

Studierea limbii engleze în străinătate poate ajuta, de asemenea, la creșterea personală. Să locuiești într-o țară nouă, departe de familie și prieteni, poate fi o experiență provocatoare, dar poate fi, de asemenea, una foarte satisfăcătoare. Vă veți dezvolta independența, încrederea în sine și rezistența, ceea ce vă poate ajuta să reușiți în orice domeniu al vieții dumneavoastră.

Oportunități de relaționare și de carieră

Studierea limbii engleze în străinătate poate deschide, de asemenea, oportunități de networking și de carieră. Veți cunoaște oameni noi, inclusiv alți studenți, profesori și profesioniști, care vă pot oferi conexiuni valoroase și informații despre industrie. În plus, studierea în străinătate poate demonstra potențialilor angajatori că aveți experiență de lucru într-un mediu multicultural, ceea ce poate fi un atu valoros pe piața globală a muncii de astăzi. Pentru a afla mai multe despre beneficiile învățării limbii engleze într-un mediu de afaceri, consultați blogpostul nostru despre cum să vă îmbunătățiți engleza de afaceri.

Curriculum vitae îmbunătățit

În cele din urmă, studiul limbii engleze în străinătate vă poate îmbunătăți CV-ul. Angajatorii caută adesea candidați care au o varietate de experiențe și care pot aduce o perspectivă unică la locul de muncă. Studiile în străinătate pot demonstra că sunteți adaptabil, flexibil și că aveți capacitatea de a lucra într-o varietate de medii. În plus, studiul în străinătate poate demonstra că sunteți angajat în dezvoltarea personală și profesională, ceea ce poate fi un atu valoros în orice domeniu de carieră.

Cum să profitați la maximum de schimbul de experiență

Acum că am discutat despre beneficiile studierii limbii engleze în străinătate și câteva sfaturi pentru alegerea programului de schimb potrivit, să vorbim despre cum să profitați la maximum de experiența dumneavoastră.

Găsește o școală de limbi străine sau un tutore local.

După ce v-ați stabilit în noua dvs. zonă, începeți să căutați școli de limbi străine care să vă sprijine în învățarea limbii. Majoritatea orașelor mari vor avea școli de limbi străine internaționale care predau limbi străine studenților străini. Acesta este, de asemenea, un loc minunat pentru a cunoaște alți expatriați și pentru a începe să vă creați o rețea locală. Pentru a găsi o școală de limbi străine în apropierea dumneavoastră, pur și simplu căutați de exemplu "școală de limbi străine Liverpool" sau "curs de engleză Leeds". Dacă nu reușiți să găsiți o școală de limbi străine în apropierea dumneavoastră, aveți totuși șansa de a obține asistență în procesul de învățare, precum și o rețea socială, găsind un tutore local - veți primi în continuare sprijin educațional în învățarea limbii engleze, iar tutorele vă poate prezenta alte persoane din zona dumneavoastră. Găsiți un tutore local căutând, de exemplu, "English tutor London" sau "English teacher Manchester". Pentru a citi mai multe despre beneficiile de a găsi un tutore bun, puteți consulta blogpostul nostru despre beneficiile meditațiilor individuale.

Îmbrățișați limba și cultura

Pentru a profita la maximum de experiența ta de studiu în străinătate, este esențial să îmbrățișezi limba. Profitați de fiecare ocazie pentru a vă exersa cunoștințele de limba engleză, atât în interiorul, cât și în afara clasei. Vorbiți în limba engleză cu colegii de clasă, cu familia gazdă și cu localnicii. Urmăriți emisiuni TV și filme locale și citiți cărți și ziare locale. Cu cât exersați mai mult, cu atât veți deveni mai încrezători și mai competenți în limbă.

Pentru a vă cufunda pe deplin în cultura locală, trebuie să fiți deschis la minte și dispus să acceptați noi experiențe. Încercați mâncărurile locale, participați la evenimente culturale și învățați despre obiceiurile și tradițiile locale. Acest lucru vă va ajuta să dobândiți o înțelegere mai profundă a culturii și să profitați la maximum de experiența dumneavoastră.

Concluzie

În concluzie, studiul limbii engleze în străinătate poate fi o experiență incredibil de plină de satisfacții. Vă poate îmbunătăți competențele lingvistice, vă poate lărgi orizonturile și poate promova creșterea personală și profesională. Pentru a alege programul de schimb potrivit, luați în considerare obiectivele dvs., locația, școala, activitățile extracurriculare, precum și durata și programul. Pentru a profita la maximum de experiența dumneavoastră, adoptați limba și cultura, implicați-vă, găsiți cursuri de limbă locală și distrați-vă! Studiul limbii engleze în străinătate este o investiție în viitorul dumneavoastră și vă poate oferi experiențe, abilități și prieteni valoroși.