A învăța cum să înveți este o abilitate puternică ce te ajută să stăpânești concepte noi și să reții rapid informațiile, fie că studiezi biologie, chimie, engleză, franceză, muzică, sau orice alt subiect. Veți găsi aici tehnici practice dacă încercați să promovați examenele, să vă alegeți noi…
Gazele nobile, numite uneori gaze inerte, ocupă un loc unic în tabelul periodic. Aceste gaze, printre care se numără heliul (He), neon (Ne), argonul (Ar), kriptonul (Kr), xenonul (Xe) și radonul (Rn), sunt cunoscute pentru lipsa de culoare, miros și gust. Gazele nobile sunt neinflamabile, ceea ce…
Bine ați venit! Astăzi, vom vorbi despre izotopi, inclusiv o privire atentă asupra izotopilor de toriu și a altora, cum ar fi izotopii de hidrogen și radon. Veți descoperi ce face ca izotopii să fie unici, care este diferența dintre izotopii radioactivi și izotopii stabili și cum sunt…
Ai observat cum mierea se lipește și se întinde, în timp ce apa se scurge rapid? Acest lucru se datorează modului în care interacționează moleculele, cunoscut sub numele de forțe…
V-ați întrebat vreodată de ce uleiul și apa nu se amestecă sau de ce anumite substanțe se dizolvă în apă în timp ce altele nu? În centrul acestor mistere cotidiene se află un concept cunoscut sub…
Să intrăm în motivul pentru care structurile Lewis sunt importante în chimie. Ele ne arată cum atomii dintr-o moleculă se lipesc între ei și unde se află electronii. Să presupunem că sunteți…
Acest blog va examina îndeaproape metalele din sistemul periodic. Metalele sunt peste tot, de la dispozitivele pe care le folosim zilnic până la structurile care alcătuiesc orașele noastre. …
Haideți să rezervăm un moment pentru a vorbi despre entropie, un concept din chimie care sună adesea intimidant, dar care este incredibil de fascinant odată ce ajungi să îl cunoști. Gândiți…
Toți folosim săpunul zilnic, dar ce se află în spatele magiei sale spumoase? Acest articol va examina îndeaproape din ce este făcut săpunul și cum este creat. Vom porni de la ingredientele de…
Toate lucrurile din jurul nostru, aerul pe care îl respirăm și alimentele pe care le mâncăm, sunt făcute din compuși chimici. Dar ce este mai exact un compus chimic și cum îl reprezentăm cu…
Cauți meditații? Găsește meditatorul potrivit pentru lecții online sau în persoană, aproape de tine.
Pentru buna funcționare a site-ului, accesăm informațiile stocate pe device-ul tău. Acestea sunt, de exemplu, cookies-urile sau memoria locală a browserului. Acolo stocăm date necesare funcționării site-ului, date utilizate în scopuri analitice sau date stocate de terțe părți.
Dacă aceste informații sunt necesare pentru buna funcționare a site-ului, acestea sunt automat salvate. Pentru toate celelalte avem nevoie de acordul tău, pe care ni-l poți acorda mai jos. Acordul tău se păstrează timp de 12 luni, iar dacă refuzi, te vom întreba din nou peste 6 luni, însă alegerea ți-o poți schimba oricând. Mai multe informații găsești pe site la protecția datelor cu caracter personal sau la condițiile generale de utilizare.