RECOMANDARE DE CARTE STRĂINĂ

RECOMANDARE DE CARTE STRĂINĂ

Publicat pe: 5 aug. 2021 Autor: Rares C.

Bună ziua! Numele meu este Rareș și m-am alăturat de curând comunității meetnlearn. Sunt student la Facultatea de Litere a Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Sunt meditator de engleză și română și... ador să citesc. De aceea, în acest prim articol (și, de asemenea, în următoarele) o să recomand o carte de beletristică.

Cartea se numește ”The seven husbands of Evelyn Hugo” de Taylor Jenkins Reid și urmărește viața scandaloasă a actriței Evelyn Hugo, trecând prin cele 7 mariaje ale acesteia prin ochii jurnalistei care o intervievează, Monique Grant.

De ce să citiți această carte? Pentru că este scrisă simplist, într-un stil anticalofil și lipsit de înfrumusețare artificială. Deoarece conturează epoca de aur a Hollywood-ului american din anii `50 și creionează culisele scandalelor din reviste, unele nevoite, iar altele construite cu stratagemă genială. Pentru că arată modul în care opinia publică poate determina soarta unui om, dar și pentru că nu e niciodată prea târziu să speli păcatele trecutului.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la această carte este eroina, Evelyn, deoarece este atât de inteligentă, întrucât reușește, prin diverse metode, să obțină întotdeauna ce-și dorește, fiind capabilă să calce pe cadavre pentru a-și atinge țelurile.

Înainte de a încheia, pentru cei care au acces la Audible, Libby sau Scribd, recomand formatul audio, deoarece naratoarea, Alma Cuervo, este super talentată și se întâmplă să aibă aceeași naționalitate cu protagonista operei (cubaneză) și astfel conferă o experiență autentică cititorului, sau, mai bine zis, ascultătorului.

Ne revedem în curând cu o nouă recomandare de carte! A chapter a day keeps the stupidity away!