De ce sa studiezi matematica?

De ce sa studiezi matematica?

Опубліковано: 14 aug. 2021 Автор: Ionela P.

Cu siguranță, pe parcursul pregătirii la nivel educațional, fiecare persoană a auzit măcar o dată întrebarea “Cu ce mă ajută pe mine matematică?” Și eu mi-am pus această întrebare la un moment dat. Răspunsul l-am primit mai târziu, când am realizat cât de mult mi s-a dezvoltat gândirea din momentul în care am început să studiez riguos această disciplină. Drept urmare, am decis să prezint în cadrul acestui articol 3 motive pentru care fiecare persoană ar trebui să acorde interes matematicii.

1. Are aplicabilitate în viață de zi cu zi.

Atunci când rezolvi o problemă matematică, încerci să cauți cea mai bună logică, să vezi soluțiile posibile și să raportezi datele pe care le ai pentru a ajunge la concluzie. Să presupunem că eșți invitat de unul dintre colegii tăi la sărbătorirea zilei de naștere. După câteva ore, având același motiv, te invită alt coleg. Colegii tăi își sărbătoresc ziua de naștere în aceeași zi. Ce faci? Mergi la ambele aniversări? Te duci doar la una? Cu cine te înțelegi mai bine? Analizezi fiecare factor pentru a ajunge la o concluzie. Așadar, ajută raționamentul de rezolvare al problemelor matematice și la rezolvarea celor din viață de zi cu zi?

2. Dezvoltă gândirea logică

Sunt sigură că fiecare dintre noi a avut de studiat la disciplina aia la care “nu înțeleg nimic, stau să tocesc 10 pagini. Oricum o să le uit după”. Însă, ai încercat vreodată să găseșți raționamente logice? Sau știi cum să le găsești? Răspunsul stă în matematică. Cu cât vei aprofunda mai mult cunoștințele din această disciplină, cu atât ti se va dezvoltă mai mult “partea logică" a creierului. Astfel, vei fi capabil să înțelegi mai bine toate celelalte discipline, indifierent dacă sunt științe exacte sau nu.

3. Este fundamentală în alegerea unei cariere

Cunoașterea matematicii și a complexității acesteia poate ajută în aproape fiecare carieră. Fie că îți dorești să operezi în domeniul științelor, afacerilor, comunicațiilor sau ingineriei, trebuie să știi că în centrul tuturor se află cercetarea și educația matematică. Practic, matematică te va însoți toată viață, deci, de ce să nu încerci să-I deslușești misterele?