Cu cât timp ar fi bine să ne apucăm să învățăm pentru bacalaureatul la biologie?

Cu cât timp ar fi bine să ne apucăm să învățăm pentru bacalaureatul la biologie?

Опубліковано: 11 iul. 2023 Автор: Daniel N.

Mulți dintre voi încă aveți dilema ”cu cât timp înainte să mă apuc să învăț pentru bac?” și vă voi răspunde în rândurile ce urmează.

Eu nu am învățat pentru bac din clasa a-11-a. Aș fi ipocrit să zic...mamă ce interesat am fost eu de bac și m-am ocupat de el din clasa a-11-a. Nu. Însă mi-a plăcut materia de a-11-a, am învățat toată clasa a-11-a la biologie și eram la zi cu materia. În clasa a-12-a deja se simțea presiunea bacului, toți profii puneau presiune pe noi și nu prea ne mai ardea nouă așa tare de învățat...însă și aici am tras tare, dorind să obțin notă mare în bac. Și am obținut, 9,6. Efectiv pentru bac m-am ocupat din luna ianuarie, când am scos programa, am văzut ce am exact de învățat și i-am dat bătăi. Până la simularea din martie trecusem deja odată prin materie, să mă reacomodez cu totul. La simulare nu am luat o notă wow, însă am obținut atât cât mi-am dorit și atât cât să mă motiveze să trag tare cu învățatul. Din luna mai am început să lucrez subiecte activ, lucram tot ce prindeam la mână. În luna iunie deja mă cam plictisisem de bac și de abia așteptam să treacă. Subiecte n-am mai lucrat de la începutul lunii iunie, însă am repetat materia activ pentru a nu o uita. În ultima săptămână înainte de bac am lucrat activ subiecte, pentru a-mi aduce aminte cum trebuie rezolvate corect. De duminică până marți nu am mai rezolvat nici un subiect însă am mai repetat materia, acolo unde știam că mai am anumite dificultăți.

Nu spun că aceasta este metoda perfectă pentru a obține cea mai mare notă la bac, însă aceasta a funcționat pentru mine.

Acestea fiind spuse, nu cred că există momentul perfect pentru a te apuca de învățat pentru bac. Fiecare suntem unici, fiecare învățăm în ritmul nostru și fiecare știm cât de repede sau nu asimilăm informațiile. Tot ceea ce vă pot spune este să vă luați o marjă de eroare de 1-2 luni, în caz că se poate întâmpla orice. 

Enjoy! :))