Author's photo
Anastasia S.
matematică

Ce este regula triunghiului la matematica?

in clasa a 9-a învățăm despre regula triunghiului la vectori și nu resusesc sa înțeleg. Voi cum folosiți aceasta teorema?

4 răspunsuri
Daca ai doi vectori cu varful unuia in originea celuilalt,atunci suma acestora este vectorul cu originea in primul vector si varful celui de al doilea vector!
Regula triunghiului pentru adunarea vectorilor spune că putem aduna doi vectori prin plasarea capătului unuia la coada celuilalt și conectarea celorlalte două capete pentru a forma un triunghi. Diagonala acestui triunghi reprezintă vectorul rezultant al adunării. De exemplu, când adunăm doi vectori, pur și simplu tragem o linie de la capătul primului vector la capătul celui de-al doilea vector și vectorul rezultant este reprezentat de această linie. Putem măsura lungimea și direcția vectorului rezultant utilizând metode trigonometrice.
AB+BC=AC( semnul de vector deasupra).Observăm că vectorul sumă(al treilea) are originea în primul vector și vârful în al doilea vector, închizând triunghiul.Desenează acești vectori pe o foaie și vei vedea că formează un triunghi.Succes!
avatar
Cont șters
Dacă avem doi vectori, putem imagina că aceștia formează două laturi ale unui triunghi, iar suma lor este dată de a treia latură a triunghiului