9 Activități pentru copii pentru a face învățarea limbii engleze distractivă

9 Activități pentru copii pentru a face învățarea limbii engleze distractivă

Publicat pe: 1 mar. 2023 Autor: Juraj S.

În societatea globalizată de astăzi, stăpânirea mai multor limbi străine poate oferi o multitudine de beneficii atât pe plan personal, cât și profesional. A fi capabil să comunici cu oameni din alte țări și culturi este un lucru îmbucurător, iar vorbirea limbii engleze poate fi deosebit de avantajoasă. Engleza este cea mai vorbită a doua limbă din lume, ceea ce o face o alegere foarye bună pentru cei ce învață limbi străine. Din motive profesionale, stăpânirea limbii engleze le poate oferi oamenilor un avantaj pe piața muncii, deoarece multe companii au acum comerțul și colaborările la nivel mondial ca părți centrale ale modelului lor de afaceri.

Pentru că învățarea unei limbi noi poate fi o provocare, mai ales pentru copiii mici care încă își dezvoltă abilitățile cognitive și lingvistice, este esențial să se găsească modalități distractive și captivante de a le preda limba engleză copiilor. Folosind abordarea și resursele potrivite, copiii pot învăța engleza mai ușor și mai plăcut. În acest articol, vă vom oferi o listă de metode de învățare distractive, activități și resurse care vă vor ajuta copilul să vorbească engleza fluent și cu încredere.

Dacă doriți să aflați mai multe despre motivele pentru care învățarea timpurie a limbilor străine este benefică pentru copii, puteți consulta blogpostul nostru despre Importanța învățării timpurii a limbilor străine.

Utilizați jocuri

Jocurile sunt o modalitate excelentă de a învăța limba engleză fără să vă dați seama! Copiii pot învăța vocabular, gramatică, să-și exerseze abilitățile de ascultare și vorbire în timp ce se distrează. Puteți încerca jocuri de cuvinte, cum ar fi "I Spy" și "Spânzurătoarea" pentru a învăța cuvinte noi sau jocuri de societate, cum ar fi "Scrabble", pentru a învăța gramatica și structurile propozițiilor. Jocurile digitale, cum ar fi aplicațiile de învățare a limbilor străine și jocurile video educaționale, pot fi, de asemenea, eficiente pentru a-i menține pe copii implicați și motivați. De exemplu, aplicația populară de învățare a limbilor străine Duolingo are o interfață distractivă și interactivă, asemănătoare unui joc, care face ca învățarea limbii engleze să pară un joc.

Alte jocuri distractive care pot fi folosite pentru a face învățarea limbii engleze mai plăcută pot fi găsite mai jos. Aceste jocuri nu sunt doar distractive, ci le oferă copiilor și posibilitatea de a-și exersa vocabularul, gramatica, abilitățile de ascultare și vorbire în limba engleză.

Pictionary

Un joc în care o persoană desenează un cuvânt sau o frază în limba engleză, iar cealaltă persoană încearcă să ghicească despre ce cuvânt sau frază este vorba.

Charades

În acest joc, o persoană interpretează un cuvânt sau o frază în limba engleză fără să vorbească, iar cealaltă persoană încearcă să ghicească care este cuvântul sau fraza.

Word Jumble

Word Jumble este un joc în care literele sunt amestecate, iar copilul trebuie să le descifreze pentru a forma un cuvânt.

Word Search

(Căutare de cuvinte)

În jocul Word Search, se pune la dispoziție o grilă cu litere, cu cuvinte ascunse în interiorul grilei. Copilul trebuie să găsească cuvintele încercuindu-le.

Bingo

Un joc în care jucătorilor li se oferă o grilă de cuvinte sau imagini în limba engleză, iar un apelant strigă la întâmplare cuvinte sau imagini. Jucătorii trebuie să marcheze cuvântul sau imaginea corespunzătoare pe grila lor până când au o linie completă.

Memory Match

În Memory Match, un set de cărți cu cuvinte în limba engleză este așezat cu fața în jos, iar copilul trebuie să întoarcă câte două cărți pe rând pentru a încerca să găsească perechile care se potrivesc.

Agățați un coș de fructe

În acest joc, copilul trebuie să numească diferite fructe și legume care încep cu fiecare literă a alfabetului. De fiecare dată când numește un fruct sau o legumă, trebuie să adauge un decupaj de hârtie la un coș agățat până când coșul este plin.

Incorporați multimedia

Multimedia poate oferi o experiență multisenzorială care îi implică atât pe elevii cu memorie vizuală, cât și pe cei cu memorie auditivă. Copilul dumneavoastră poate învăța limba engleză cu ajutorul cântecelor, videoclipurilor, podcasturilor și site-urilor web interactive. Cântatul este un mod distractiv pentru copii de a învăța cuvinte noi, de a îmbunătăți pronunția și intonația. Videoclipurile și podcasturile pot fi folosite pentru a îmbunătăți abilitățile de ascultare și de înțelegere, precum și pentru a-i expune pe copii la diferite accente și culturi. Site-urile web interactive, cum ar fi aplicațiile de învățare a limbilor străine și testele online, pot face din învățarea limbii engleze o experiență distractivă și interactivă. De exemplu, site-ul web "LearnEnglish Kids" are o gamă largă de jocuri interactive, cântece, povești și videoclipuri concepute pentru a-i ajuta pe copii să învețe limba engleză într-un mod distractiv și captivant.

O altă modalitate de utilizare a multimedia este reprezentată de aplicațiile de învățare a limbilor străine. Există multe aplicații de învățare a limbii engleze disponibile care pot fi un supliment excelent pentru călătoria de învățare a limbii a copilului dumneavoastră. Aceste aplicații oferă jocuri și activități distractive și interactive care îl pot ajuta pe copilul dvs. să învețe vocabularul, gramatica, ascultarea și abilitățile de vorbire în limba engleză. Unele aplicații populare de învățare a limbii engleze pentru copii includ Duolingo, Lingokids și ABCmouse.

Acesta este o listă de aplicații de învățare a limbii engleze pentru copii și modul în care acestea pot fi benefice pentru învățarea copilului dumneavoastră.
 • Duolingo - o aplicație populară de învățare a limbilor străine care folosește o interfață asemănătoare unui joc pentru a face învățarea limbii engleze distractivă și captivantă.
 • Lingokids - o aplicație distractivă și interactivă care folosește jocuri, cântece și videoclipuri pentru a învăța vocabularul și gramatica limbii engleze.
 • ABCmouse - o aplicație educațională care include activități de învățare a limbii engleze pentru copii cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani.
 • Fun English - o aplicație care folosește jocuri interactive și videoclipuri pentru a învăța vocabularul, gramatica și pronunția limbii engleze.
 • Mindsnacks English - o aplicație care include jocuri distractive și captivante pentru a-i ajuta pe copii să învețe vocabularul și gramatica limbii engleze.

Fă o activitate de grup

Învățarea limbii engleze cu prietenii este mai distractivă decât învățatul singur. Activitățile de grup le oferă copiilor posibilitatea de a interacționa cu colegii, de a practica limba engleză într-un context social și de a învăța unii de la alții. Jocurile de rol și activitățile de teatru îi pot ajuta pe copii să își exerseze abilitățile de conversație și comunicare, în timp ce activitățile de povestire îi pot ajuta să își dezvolte abilitățile de scriere și de citire. Competițiile, cum ar fi concursurile de ortografie și jocurile lingvistice, pot face din învățarea limbii engleze o experiență distractivă și captivantă. De exemplu, puteți organiza un concurs de ortografie cu prietenii copilului dumneavoastră sau puteți pune în scenă o piesă de teatru în limba engleză cu un grup de copii. În blogpostul nostru despre Învățarea limbii engleze pentru copii veți găsi sfaturi și trucuri pentru diferite activități de grup, precum și alte activități distractive care îi implică pe copii în învățarea limbii engleze.

Utilizați exemple din lumea reală

Învățarea limbii engleze poate fi mai relevantă și mai semnificativă pentru copii dacă aceștia pot vedea cum poate fi folosită în situații din viața reală. Părinții și educatorii pot folosi semne, etichete, meniuri și reclame pentru a învăța vocabularul, pronunția și abilitățile de comunicare în limba engleză, precum și pentru a îmbunătăți abilitățile de citire și scriere. Scenariile din viața reală, cum ar fi mersul la cumpărături, comandarea de mâncare și solicitarea de indicații, pot fi, de asemenea, folosite pentru a exersa engleza într-un mod practic și atractiv. De exemplu, vă puteți duce copilul la cumpărături și îi puteți cere să citească etichetele și să identifice diferitele alimente și ingrediente.

Creați un mediu de învățare pozitiv

Crearea unui mediu de învățare pozitiv și de susținere este esențială pentru ca copiii să se bucure și să aibă succes în învățarea limbii engleze. Lăudați eforturile copilului dvs. și sărbătoriți progresul acestuia. Oferiți feedback și îndrumare care să fie atât constructivă, cât și de susținere. Abordarea provocărilor și barierelor care pot apărea în învățarea limbii engleze, cum ar fi anxietatea lingvistică, diferențele culturale și dificultățile de învățare, este, de asemenea, esențială în crearea unui mediu de învățare pozitiv. Încurajați-vă copilul să facă greșeli și să învețe din ele și creați un mediu de învățare care să fie relaxat, pozitiv și distractiv. Faceți din învățarea limbii engleze o parte din rutina zilnică a copilului dumneavoastră și folosiți întărirea pozitivă pentru a-l încuraja să vorbească și să folosească limba engleză în viața de zi cu zi.

Citiți cărți în limba engleză

Citirea cărților în limba engleză este o modalitate excelentă de a îmbunătăți vocabularul, înțelegerea lecturii și abilitățile de scriere. De asemenea, îi ajută pe copii să devină mai confortabili cu limba engleză și să dezvolte o apreciere pentru literatura engleză. Există multe cărți în limba engleză concepute pentru copii, de la cărți ilustrate pentru copii mici la cărți cu capitole pentru copii mai mari. De asemenea, puteți citi traduceri în limba engleză ale cărților preferate ale copilului dumneavoastră sau puteți găsi versiuni în engleză ale basmelor populare.

Idei pentru cărți în limba engleză care sunt distractive, amuzante și educative pentru copii:
 • The Cat in the Hat (Pisica din pălărie) de Dr. Seuss - o carte clasică pentru copii care este excelentă pentru predarea vocabularului în limba engleză și pentru înțelegerea lecturii.
 • Goodnight Moon de Margaret Wise Brown - o poveste populară de adormit copiii care este excelentă pentru predarea vocabularului în limba engleză și a structurilor de bază ale propozițiilor.
 • The Very Hungry Caterpillar (Omida foarte înfometată) de Eric Carle - o carte ilustrată amuzantă și colorată care este excelentă pentru predarea vocabularului în limba engleză și a număratului la copii mai mici.
 • Cărțile Harry Potter de J.K. Rowling - o serie populară de cărți care este excelentă pentru a preda abilitățile de înțelegere a cititului și de scriere în limba engleză la copii și preadolescenți.
 • Leul, vrăjitoarea și dulapul de C.S. Lewis - o carte clasică pentru copii care este excelentă pentru predarea vocabularului în limba engleză și a abilităților de scriere.

Vizionați emisiuni TV și filme în limba engleză

Vizionarea emisiunilor TV și a filmelor în limba engleză poate fi o modalitate distractivă de a îmbunătăți abilitățile de ascultare și de înțelegere, precum și de a expune copiii la diferite accente și culturi. De asemenea, îi poate ajuta pe copii să învețe limba engleză într-un mod mai natural și mai autentic. Există multe emisiuni TV și filme în limba engleză concepute pentru copii, iar cel mai important lucru este să selectați ceva care să se potrivească vârstei, intereselor și obiectivelor de învățare ale copilului dumneavoastră. De asemenea, puteți folosi subtitrări pentru a vă ajuta copilul să înțeleagă dialogul și pentru a-și îmbunătăți abilitățile de citire.

. Mai jos este o listă de idei de emisiuni TV și filme în limba engleză care sunt la fel de distractive și educative pentru copii de diferite vârste:

 • Dora the Explorer - o emisiune TV populară pentru copii mici cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, care învață vocabularul în limba engleză și structurile de bază ale propozițiilor.
 • Peppa Pig - o emisiune TV populară pentru copii mici cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani, care va învăța copilul vocabularul de bază în limba engleză și structura propozițiilor.
 • Sesame Street - o emisiune TV clasică pentru copii care este excelentă pentru a învăța vocabularul, gramatica și abilitățile sociale în limba engleză, potrivită și pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani.
 • Filme Toy Story - o serie de filme distractive și captivante pentru copii de la 5 ani, care este excelentă pentru îmbunătățirea abilităților de ascultare și înțelegere a limbii engleze.
 • Harry Potter movies - o serie de filme foarte populară pentru copii ușor mai mari, cu vârsta de 7 ani și peste, care este excelentă pentru îmbunătățirea abilităților de ascultare și înțelegere a limbii engleze. Restricția de vârstă recomandată crește pe măsură ce filmele avansează, așa că se recomandă discreție din partea spectatorului.

Asistați la cursuri de limba engleză

Dacă nu sunteți vorbitor nativ de limba engleză sau vă simțiți inconfortabil să vă învățați copilul limba engleză, participarea la cursuri de limba engleză poate fi o opțiune excelentă. Clasele de limbi străine oferă un mediu de învățare structurat și de susținere, cu profesioniști instruiți care îl pot ajuta pe copilul dumneavoastră să învețe engleza în mod eficient. De asemenea, acestea pot oferi copilului dvs. posibilitatea de a interacționa și de a se juca cu alți cursanți de limba engleză și de a-și exersa engleza într-un context social. Dacă doriți să găsiți un curs de engleză local, puteți căuta online cursuri de engleză sau lecții de engleză urmate de "orașul dvs.", de exemplu Meditații de engleză în Iași sau Lecții de engleză în București.

Găsește un meditator de engleză

Căutarea unui meditator care să vă sprijine copilul în învățarea sa se poate dovedi o resursă valoroasă atât pe plan personal, cât și educațional. Atunci când vă decideți asupra unui tutore pentru copilul dumneavoastră, este important să căutați unul care să se potrivească cu interesele, personalitatea și nevoile de învățare ale acestuia, deoarece acest lucru va determina cât de mult poate beneficia copilul de pe urma meditațiilor. Pe lângă faptul că vă ajută copilul în procesul de învățare, un tutore bun îl poate ajuta, de asemenea, să își îmbunătățească stima de sine, având un model de urmat la care să se uite și de la care să caute confirmare. Fie că doriți să găsiți meditații online sau un meditator local în persoană, aproape de locul în care locuiți, puteți căuta prin intermediul site-urilor sau platformelor de meditații, de exemplu folosind termeni de căutare precum "meditații Brașov" sau "profesor de limbi străine Cluj".

Pentru mai multe cunoștințe de bază despre modul în care un meditator personal poate ajuta la progresul și încrederea copilului dumneavoastră în învățarea limbii engleze, puteți consulta și blogpostul nostru despre Beneficiile tutorilor individuali de limba engleză pentru copii.

Concluzie

În concluzie, învățarea limbii engleze poate fi o experiență distractivă și captivantă pentru copii. În acest articol am trecut în revistă o multitudine de metode de învățare, inclusiv jocuri, multimedia, activități de grup, exemple din lumea reală, crearea unui mediu de învățare pozitiv, citirea de cărți în limba engleză, vizionarea de emisiuni TV și filme în limba engleză, participarea la cursuri de limba engleză, găsirea unui meditator și utilizarea aplicațiilor de învățare a limbii engleze. Prin selectarea metodelor de învățare care sunt potrivite pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră, acesta va vorbi engleza fluent și cu încredere în scurt timp! Nu uitați, cheia este să faceți din învățarea limbii engleze o parte din rutina zilnică a copilului pentru a-l încuraja să folosească limba engleză în viața de zi cu zi. Și în primul rând: să o faceți distractivă. Învățare fericită!